جدران القص Pdf

Jderan El-Kasr: Bir Aşk ve Savaş Hikayesi

Jderan El-Kasr, 2018 yılında yayınlanan ve yönetmenliğini Mohamed Diab’ın yaptığı bir Mısır drama filmidir. Film, 1948 Arap-İsrail Savaşı sırasında geçen bir aşk hikayesini anlatıyor. Film, Mısır’ın Sina Yarımadası’ndaki bir köyde yaşayan genç bir kadın olan Hind (Mona Zaki) ve köyün gençlerinden biri olan Ahmed (Ahmed El-Fishawy) arasındaki aşkı konu alıyor.

Film, Hind ve Ahmed’in köylerinde mutlu bir şekilde yaşadıkları sahnelerle başlıyor. Ancak, 1948 yılında Arap-İsrail Savaşı patlak verdiğinde, köyleri İsrail güçleri tarafından işgal ediliyor. Hind ve Ahmed, köylerinden kaçmak zorunda kalıyorlar ve Sina Çölü’nde bir mülteci kampına sığınıyorlar.

Mülteci kampında, Hind ve Ahmed zorlu koşullarda yaşamak zorunda kalıyorlar. Ancak, birbirlerine olan aşkları onları ayakta tutuyor. Bir gün, Ahmed İsrail güçlerine karşı savaşmak için gönüllü oluyor. Hind, Ahmed’in gitmesini istemiyor, ancak onu desteklemek zorunda kalıyor.

Ahmed, savaşta yaralanıyor ve mülteci kampına geri dönüyor. Hind, Ahmed’i iyileştirmek için elinden geleni yapıyor. Ancak, Ahmed’in yaraları çok ağır ve sonunda ölüyor. Hind, Ahmed’in ölümünden sonra yıkılıyor. Ancak, Ahmed’in anısına yaşamaya devam etmeye karar veriyor.

Jderan El-Kasr, savaşın yıkıcı etkilerini ve aşkın gücünü konu alan etkileyici bir film. Film, Mısır’ın en önemli yönetmenlerinden biri olan Mohamed Diab tarafından yönetildi ve Mısır’ın en ünlü oyuncularından biri olan Mona Zaki tarafından başrolü oynandı. Film, 2018 yılında Mısır’ın en iyi filmi seçildi ve birçok uluslararası film festivalinde ödül kazandı.

Konuyla İlgili Faydalı Siteler ve Dosyalar


Yayımlandı

kategorisi