0033 Kurum Geçici Vergi

0033 Kurum Geçici Vergi: Konusu, Hesaplanması ve Ödenmesi

0033 kurum geçici vergi, kurumlar vergisi mükelleflerinin, yıl içinde elde ettikleri kazancın üzerinden hesaplanan ve yıl sonu kurumlar vergisi beyannamesi verilinceye kadar ödenmesi gereken geçici bir vergidir. Bu vergi, kurumların yıl içindeki faaliyetlerinden elde ettikleri kazancın üzerinden hesaplanır ve yıl sonu kurumlar vergisi beyannamesi verilinceye kadar taksitler halinde ödenir.

0033 Kurum Geçici Vergisinin Konusu

0033 kurum geçici vergisinin konusu, kurumların yıl içinde elde ettikleri kazancın üzerinden hesaplanan geçici bir vergidir. Bu vergi, kurumların yıl içindeki faaliyetlerinden elde ettikleri kazancın üzerinden hesaplanır ve yıl sonu kurumlar vergisi beyannamesi verilinceye kadar taksitler halinde ödenir.

0033 Kurum Geçici Vergisinin Hesaplanması

0033 kurum geçici vergisinin hesaplanması, kurumların yıl içinde elde ettikleri kazancın üzerinden yapılır. Bu kazanç, kurumun yıl içindeki gelirlerinden giderlerinin çıkarılmasıyla elde edilir. Elde edilen kazanç üzerinden %20 oranında kurum geçici vergisi hesaplanır.

0033 Kurum Geçici Vergisinin Ödenmesi

0033 kurum geçici vergisi, yıl içinde taksitler halinde ödenir. Bu taksitler, kurumun yıl içindeki kazancının tahmini olarak hesaplanmasıyla belirlenir. Kurumlar, yıl içindeki kazancının tahmini olarak hesaplanmasıyla belirlenen taksitleri, her ayın 26’sına kadar ödemekle yükümlüdürler.

0033 Kurum Geçici Vergisine İlişkin Faydalı Siteler ve Dosyalar


Yayımlandı

kategorisi