2016 2017 Film Tavsiyeleri

2016 ve 2017 yılları, sinema dünyasında birçok önemli filmin vizyona girdiği ve izleyicilerin beğenisini kazandığı yıllar oldu. Bu yıllarda vizyona giren filmler arasında, farklı türlerde ve konularda birçok yapım yer aldı. Bu yazıda, 2016 ve 2017 yıllarında vizyona giren en iyi filmlerden bazılarını konu alacağız ve bu filmlerin konusu hakkında detaylı bilgiler vereceğiz.

1. La La Land (2016)

Damien Chazelle’in yönettiği ve Emma Stone ve Ryan Gosling’in başrollerini paylaştığı La La Land, 2016 yılının en çok beğenilen filmlerinden biri oldu. Film, Los Angeles’ta geçen bir aşk hikayesini konu alıyor. Mia (Emma Stone), oyuncu olmak isteyen genç bir kadınken, Sebastian (Ryan Gosling), caz müzisyeni olmak isteyen genç bir adamdır. İki genç, bir gün bir caz kulübünde tanışır ve birbirlerine aşık olurlar. Ancak, hayallerini gerçekleştirme yolunda birçok zorlukla karşılaşırlar.

2. Moonlight (2016)

Barry Jenkins’in yönettiği ve Mahershala Ali, Naomie Harris ve Trevante Rhodes’un başrollerini paylaştığı Moonlight, 2016 yılının en çok ödül alan filmlerinden biri oldu. Film, Miami’de büyüyen genç bir siyahi çocuğun hikayesini konu alıyor. Chiron (Trevante Rhodes), çocukluğundan itibaren ırkçılık, yoksulluk ve şiddet gibi birçok zorlukla karşı karşıya kalır. Ancak, ailesi ve arkadaşlarının desteğiyle hayatta kalmayı başarır ve sonunda kendi kimliğini bulur.

3. Manchester by the Sea (2016)

Kenneth Lonergan’ın yönettiği ve Casey Affleck, Michelle Williams ve Kyle Chandler’ın başrollerini paylaştığı Manchester by the Sea, 2016 yılının en çok beğenilen filmlerinden biri oldu. Film, Massachusetts’teki küçük bir kasabada yaşayan Lee Chandler (Casey Affleck) adlı bir adamın hikayesini konu alıyor. Lee, ağabeyinin ölümünden sonra yeğenini yanına almak zorunda kalır. Ancak, Lee’nin geçmişiyle yüzleşmesi ve yeni bir hayat kurması gerekir.

4. Get Out (2017)

Jordan Peele’nin yönettiği ve Daniel Kaluuya, Allison Williams ve Catherine Keener’ın başrollerini paylaştığı Get Out, 2017 yılının en çok beğenilen filmlerinden biri oldu. Film, beyaz bir kız arkadaşının ailesiyle tanışmaya giden genç bir siyahi adamın hikayesini konu alıyor. Chris (Daniel Kaluuya), Rose (Allison Williams) adlı beyaz bir kız arkadaşının ailesiyle tanışmaya gider. Ancak, Chris, Rose’un ailesinin gizli bir sırrını keşfeder ve hayatı tehlikeye girer.

5. The Shape of Water (2017)

Guillermo del Toro’nun yönettiği ve Sally Hawkins, Michael Shannon ve Richard Jenkins’in başrollerini paylaştığı The Shape of Water, 2017 yılının en çok ödül alan filmlerinden biri oldu. Film, 1960’lı yıllarda Baltimore’da geçen bir aşk hikayesini konu alıyor. Elisa (Sally Hawkins), bir temizlik görevlisi olarak çalışan genç bir kadındır. Elisa, bir gün gizli bir laboratuvarda tutulan bir yaratıkla tanışır ve ona aşık olur.

6. Three Billboards Outside Ebbing, Missouri (2017)

Martin McDonagh’ın yönettiği ve Frances McDormand, Woody Harrelson ve Sam Rockwell’in başrollerini paylaştığı Three Billboards Outside Ebbing, Missouri, 2017 yılının en çok beğenilen filmlerinden biri oldu. Film, kızının katilini bulmak için üç reklam panosu kiralayan Mildred Hayes (Frances McDormand) adlı bir annenin hikayesini konu alıyor. Mildred, polis şefi Bill Willoughby (Woody Harrelson) ve yardımcısı Jason Dixon (Sam Rockwell) ile karşı karşıya gelir.

7. Lady Bird (2017)

Greta Gerwig’in yönettiği ve Saoirse Ronan, Laurie Metcalf ve Tracy Letts’in başrollerini paylaştığı Lady Bird, 2017 yılının en çok beğenilen filmlerinden biri oldu. Film, Sacramento’da yaşayan genç bir kızın hikayesini konu alıyor. Christine “Lady Bird” McPherson (Saoirse Ronan), lise son sınıf öğrencisidir. Lady Bird, ailesi ve arkadaşlarıyla olan ilişkilerini sorgulamaktadır ve geleceği hakkında kararlar vermeye çalışmaktadır.

8. The Post (2017)

Steven Spielberg’in yönettiği ve Meryl Streep, Tom Hanks ve Bob Odenkirk’in başrollerini paylaştığı The Post, 2017 yılının en çok beğenilen filmlerinden biri oldu. Film, 1971 yılında Pentagon Belgeleri’ni yayınlayan Washington Post gazetesinin hikayesini konu alıyor. Kay Graham (Meryl Streep), Washington Post’un yayıncısıdır. Ben Bradlee (Tom Hanks), gazetenin baş editörüdür. Kay Graham ve Ben Bradlee, Pentagon Belgeleri’ni yayınlayıp yayınlamama konusunda zor bir karar vermek zorundadırlar.

9. Call Me by Your Name (2017)

Luca Guadagnino’nun yönettiği ve Timothée Chalamet, Armie Hammer ve Michael Stuhlbarg’ın başrollerini paylaştığı Call Me by Your Name, 2017 yılının en çok beğenilen filmlerinden biri oldu. Film, 1980’li yıllarda İtalya’da geçen bir aşk hikayesini konu alıyor. Elio Perlman (Timothée Chalamet), 17 yaşında bir gençtir. Elio, ailesinin yazlık evinde Oliver (Armie Hammer) adlı bir araştırma görevlisiyle tanışır ve ona aşık olur.

10. Dunkirk (2017)

Christopher Nolan’ın yönettiği ve Fionn Whitehead, Tom Hardy ve Cillian Murphy’nin başrollerini paylaştığı Dunkirk, 2017 yılının en çok beğenilen filmlerinden biri oldu. Film, II. Dünya Savaşı sırasında İngiliz askerlerinin Dunkirk’ten tahliyesini konu alıyor. Tommy (Fionn Whitehead), İngiliz bir askerdir. Tommy, Dunkirk’teki plajda mahsur kalır ve tahliye edilmeyi bekler.

Faydalı Siteler:


Yayımlandı

kategorisi