2020 Film Tavsiyeleri

2020, sinemaseverler için oldukça verimli bir yıl oldu. Birbirinden kaliteli ve etkileyici filmler vizyona girdi. Bu filmlerden bazıları, konusu hakkında Google arama motorunda ilk sayfada çıkacak kadar kaliteli ve en az 1000 kelimeden oluşuyor.

1. Parazit (Parasite)

Bong Joon-ho’nun yönettiği Parazit, 2020’nin en çok ses getiren filmlerinden biri oldu. Film, yoksul bir ailenin zengin bir ailenin evine sızmasını ve burada yaşanan olayları konu alıyor. Parazit, sınıf farklılıkları, kapitalizm ve aile bağları gibi konuları ele alıyor. Film, Cannes Film Festivali’nde Altın Palmiye Ödülü’nü kazandı ve 4 Oscar ödülüne layık görüldü.

2. Joker

Todd Phillips’in yönettiği Joker, 2019’un en çok izlenen filmlerinden biri oldu. Film, Batman’in en büyük düşmanı Joker’in geçmişini konu alıyor. Joker, ruhsal sorunları olan ve toplum tarafından dışlanan bir adamın nasıl suç dünyasının kralına dönüştüğünü anlatıyor. Film, Joaquin Phoenix’in muhteşem performansıyla dikkat çekiyor. Joker, 2 Oscar ödülüne layık görüldü.

3. 1917

Sam Mendes’in yönettiği 1917, I. Dünya Savaşı’nı konu alan bir savaş filmi. Film, iki İngiliz askerinin düşman hatlarının arkasına geçerek önemli bir mesajı iletme görevini konu alıyor. 1917, tek seferde çekilmiş gibi görünen uzun planlarıyla dikkat çekiyor. Film, 3 Oscar ödülüne layık görüldü.

4. Küçük Kadınlar (Little Women)

Greta Gerwig’in yönettiği Küçük Kadınlar, Louisa May Alcott’un aynı adlı romanından uyarlanan bir dönem filmi. Film, 19. yüzyıl Amerika’sında yaşayan dört kız kardeşin hikayesini konu alıyor. Küçük Kadınlar, kız kardeşlerin arasındaki bağı, aşklarını ve hayallerini konu alıyor. Film, Saoirse Ronan, Emma Watson, Florence Pugh ve Eliza Scanlen’in muhteşem performanslarıyla dikkat çekiyor.

5. Evlilik Hikayesi (Marriage Story)

Noah Baumbach’ın yönettiği Evlilik Hikayesi, bir çiftin boşanma sürecini konu alan bir drama filmi. Film, çiftin birbirlerine olan aşklarını, çocuklarını ve geleceklerini konu alıyor. Evlilik Hikayesi, Scarlett Johansson ve Adam Driver’ın muhteşem performanslarıyla dikkat çekiyor. Film, 6 Oscar ödülüne aday gösterildi.

6. Bir Zamanlar Hollywood’da (Once Upon a Time in Hollywood)

Quentin Tarantino’nun yönettiği Bir Zamanlar Hollywood’da, 1969 yılında Los Angeles’ta yaşayan bir aktör ve dublörünün hikayesini konu alıyor. Film, dönemin Hollywood’unu ve o dönemde yaşanan olayları konu alıyor. Bir Zamanlar Hollywood’da, Leonardo DiCaprio, Brad Pitt ve Margot Robbie’nin muhteşem performanslarıyla dikkat çekiyor. Film, 10 Oscar ödülüne aday gösterildi.

7. Jojo Rabbit

Taika Waititi’nin yönettiği Jojo Rabbit, II. Dünya Savaşı’nı konu alan bir komedi-drama filmi. Film, Hitler Gençliği’ne katılan ve hayali arkadaşı Hitler olan bir çocuğun hikayesini konu alıyor. Jojo Rabbit, Roman Griffin Davis’in muhteşem performansıyla dikkat çekiyor. Film, 6 Oscar ödülüne aday gösterildi.

8. Ford v Ferrari

James Mangold’un yönettiği Ford v Ferrari, 1960’lı yıllarda Ford ve Ferrari arasında geçen bir yarış hikayesini konu alıyor. Film, Carroll Shelby ve Ken Miles’ın Ford GT40’ı tasarlayıp Le Mans 24 Saat Yarışı’nı kazanma mücadelesini konu alıyor. Ford v Ferrari, Matt Damon ve Christian Bale’in muhteşem performanslarıyla dikkat çekiyor. Film, 4 Oscar ödülüne aday gösterildi.

9. The Irishman

Martin Scorsese’nin yönettiği The Irishman, Frank Sheeran adlı bir kamyon şoförünün hikayesini konu alıyor. Film, Sheeran’ın suç dünyasına girmesini ve Jimmy Hoffa’nın ortadan kaybolmasındaki rolünü konu alıyor. The Irishman, Robert De Niro, Al Pacino ve Joe Pesci’nin muhteşem performanslarıyla dikkat çekiyor. Film, 10 Oscar ödülüne aday gösterildi.

10. Dolittle

Stephen Gaghan’ın yönettiği Dolittle, aynı adlı romandan uyarlanan bir fantastik macera filmi. Film, hayvanlarla konuşabilen bir doktorun hikayesini konu alıyor. Dolittle, Robert Downey Jr., Antonio Banderas ve Michael Sheen’in muhteşem performanslarıyla dikkat çekiyor. Film, 1 Oscar ödülüne aday gösterildi.

Faydalı Siteler:

İlgili Dosyalar:


Yayımlandı

kategorisi