26 Iş Mahkemesi Nerede

26. İş Mahkemesi Nerede?

  1. İş Mahkemesi, İstanbul’un Anadolu yakasında bulunan Kartal ilçesinde yer almaktadır. Mahkeme, Kartal Adliyesi’nin 3. katında bulunmaktadır.

26. İş Mahkemesi’nin Görev Alanı

  1. İş Mahkemesi, işçi ve işveren arasındaki uyuşmazlıkları çözmekten sorumludur. Mahkeme, iş sözleşmelerinden kaynaklanan davalara, iş kazaları ve meslek hastalıklarıyla ilgili davalara, sendikal haklarla ilgili davalara ve toplu iş sözleşmeleriyle ilgili davalara bakmaktadır.

26. İş Mahkemesi’ne Nasıl Başvurulur?

  1. İş Mahkemesi’ne başvurmak için, öncelikle bir dava dilekçesi hazırlamak gerekir. Dava dilekçesinde, davacının adı, soyadı, adresi ve telefon numarası, davalının adı, soyadı, adresi ve telefon numarası, davanın konusu ve davanın dayandığı deliller yer almalıdır. Dava dilekçesi, 26. İş Mahkemesi’nin kalemine teslim edilmelidir.

26. İş Mahkemesi’nde Dava Süreci

  1. İş Mahkemesi’nde dava süreci, dava dilekçesinin mahkemeye teslim edilmesiyle başlar. Mahkeme, dava dilekçesini inceledikten sonra, davayı kabul eder veya reddeder. Mahkeme, davayı kabul ederse, davalıya dava dilekçesinin bir örneği gönderilir ve davalıya cevap dilekçesi vermesi için bir süre tanınır. Davalı, cevap dilekçesinde, davacının iddialarına karşı savunmasını yapar.

Mahkeme, dava dilekçesini ve cevap dilekçesini inceledikten sonra, duruşma günü belirler. Duruşmada, davacı ve davalı, iddialarını ve savunmalarını mahkemeye sunarlar. Mahkeme, duruşmayı dinledikten sonra, kararını verir.

26. İş Mahkemesi’nin Kararlarına İtiraz

  1. İş Mahkemesi’nin kararlarına itiraz edilebilir. İtiraz, kararın tebliğinden itibaren 15 gün içinde yapılmalıdır. İtiraz, İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi’ne yapılır.

26. İş Mahkemesi’yle İlgili Faydalı Siteler

26. İş Mahkemesi’yle İlgili Faydalı Dosyalar


Yayımlandı

kategorisi