6 Sınıf Ders Notları Pdf

6. Sınıf Fen Bilimleri Ders Notları

  1. sınıf fen bilimleri dersi, öğrencilerin fen bilimleri hakkında temel kavramları ve ilkeleri öğrenmeleri için tasarlanmış bir derstir. Bu ders kapsamında, öğrenciler güneş sistemi, vücudumuzdaki sistemler, kuvvet ve hareket, madde ve özellikleri, enerji ve çevre konularını öğrenirler.

1. Ünite: Güneş Sistemi ve Tutulmalar

Bu ünitede, öğrenciler güneş sisteminin yapısını ve işleyişini öğrenirler. Öğrenciler, güneş sisteminin oluşumunu, gezegenlerin özelliklerini, güneş tutulması ve ay tutulması gibi gök olaylarını öğrenirler.

Güneş Sistemi

Güneş sistemi, güneş ve onun çevresinde dönen gezegenler, cüce gezegenler, kuyruklu yıldızlar, asteroitler ve meteorlardan oluşan bir sistemdir. Güneş sistemi, yaklaşık 4,6 milyar yıl önce oluşan bir yıldız sistemidir. Güneş sistemi, güneş ve onu çevreleyen gezegenler, cüce gezegenler, kuyruklu yıldızlar, asteroitler ve meteorlardan oluşur.
[Image of Güneş Sisteminin yapısı]

Güneş Sisteminin Yapısı

Güneş sistemi, güneş ve onu çevreleyen gezegenler, cüce gezegenler, kuyruklu yıldızlar, asteroitler ve meteorlardan oluşur.

  • Güneş: Güneş sistemi, güneş ve onun çevresinde dönen gezegenler, cüce gezegenler, kuyruklu yıldızlar, asteroitler ve meteorlardan oluşur. Güneş, güneş sisteminin merkezinde bulunan bir yıldızdır. Güneş, kütlesinin %99’unu oluşturan hidrojen ve helyum gazlarından oluşur. Güneş, ısı ve ışık üretir.
  • Gezegenler: Güneş sistemi, güneş ve onun çevresinde dönen gezegenler, cüce gezegenler, kuyruklu yıldızlar, asteroitler ve meteorlardan oluşur. Gezegenler, güneş etrafında eliptik bir yörüngede dönen gök cisimleridir. Gezegenler, kendi kütleçekimi altında yuvarlak bir şekle sahip olan ve kendi etrafında dönen gök cisimleridir. Güneş sistemi, sekiz gezegen içerir. Bu gezegenler, Merkür, Venüs, Dünya, Mars, Jüpiter, Satürn, Uranüs ve Neptün’dür.
  • Cüce gezegenler: Güneş sistemi, güneş ve onun çevresinde dönen gezegenler, cüce gezegenler, kuyruklu yıldızlar, asteroitler ve meteorlardan oluşur. Cüce gezegenler, güneş etrafında eliptik bir yörüngede dönen gök cisimleridir. Cüce gezegenler, kendi kütleçekimi altında yuvarlak bir şekle sahip olan, kendi etrafında dönen, ancak diğer gezegenlerin yörüngelerini temizleyemeyen gök cisimleridir. Güneş sistemi, beş cüce gezegen içerir. Bu cüce gezegenler, Ceres, Plüton, Eris, Makemake ve Haumea’dır.
  • Kuyruklu yıldızlar: Güneş sistemi, güneş ve onun çevresinde dönen gezegenler, cüce gezegenler, kuyruklu yıldızlar, asteroitler ve meteorlardan oluşur. Kuyruklu yıldızlar, buz, kaya ve tozdan oluşan gök cisimleridir. Kuyruklu yıldızlar, güneş etrafında eliptik bir yörüngede dönerler. Kuyruklu yıldızlar, güneş’e yaklaştıkça kuyrukları oluşur.
  • Asteroitler: Güneş sistemi, güneş ve onun çevresinde dönen gezegenler, cüce gezegenler, kuyruklu yıldızlar, asteroitler ve meteorlardan oluşur. Asteroitler, kaya ve metallerden oluşan gök cisimleridir. Asteroitler, güneş etrafında eliptik bir yörüngede dönerler. Asteroitler, Mars ve Jüpiter gezegenleri arasında bulunan bir kuşakta bulunurlar.
  • Meteorlar: Güneş sistemi, güneş ve onun çevresinde dönen gezegenler, cüce gezegenler, kuyruklu yıldızlar, asteroitler ve meteorlardan oluşur. Meteorlar, güneş sisteminde bulunan küçük gök cisimleridir. Meteorlar, güneş’e yaklaştıklarında atmosfere girerler ve yanarak ışık saçarlar. Meteorlar, genellikle geceleri görülür.

Güneş Tutulması

Güneş tutulması,


Yayımlandı

kategorisi