24 Ay Taahhütlü Ttnet Iptali

24 Ay Taahhütlü Türk Telekom İptali Nasıl Yapılır?

Türk Telekom, Türkiye’nin en büyük telekomünikasyon şirketlerinden biridir. Ev interneti, mobil internet, telefon, TV gibi birçok hizmeti sunmaktadır. Türk Telekom’un ev interneti hizmetlerinin çoğu 24 ay taahhütlüdür. Taahhütlü bir sözleşme imzaladığınızda, belirli bir süre boyunca hizmetten yararlanmak ve sözleşme bitiminde belirli bir bedel ödemek zorundasınız.

Taahhütlü bir sözleşmeyi iptal etmek istediğinizde, cayma bedeli ödemeniz gerekebilir. Cayma bedeli, sözleşmenin kalan süresi boyunca ödeyeceğiniz aylık tutarın bir katıdır. Örneğin, 24 ay taahhütlü bir sözleşme imzaladıysanız ve 12. ayda iptali talep ederseniz, kalan 12 ay boyunca ödeyeceğiniz aylık tutarın 12 katı kadar cayma bedeli ödemeniz gerekir.

Ancak, bazı durumlarda cayma bedeli ödemeden sözleşmenizi iptal edebilirsiniz. Bu durumlar şunlardır:

  • Yerleşim yerinizi değiştirdiyseniz ve yeni adresinizde Türk Telekom’un internet hizmeti sunmadığını tespit ettiyseniz.
  • Türk Telekom’un internet hizmetinin kalitesinden memnun değilseniz ve şikayetlerinize rağmen çözüm bulunamadıysa.
  • Türk Telekom, sözleşmenin içeriğinde değişiklik yaptıysa ve bu değişiklikleri kabul etmiyorsanız.

Bu durumlarda, Türk Telekom’a yazılı olarak başvurarak sözleşmenizi cayma bedeli ödemeden iptal edebilirsiniz. Başvurunuzu dilekçe veya noter tasdikli belge ile yapabilirsiniz.

24 Ay Taahhütlü Türk Telekom İptali Nasıl Yapılır?

24 ay taahhütlü Türk Telekom aboneliğinizi iptal etmek için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:

  1. Türk Telekom Online İşlem Merkezi’ni ziyaret edin.
    [Image of Türk Telekom Online İşlem Merkezi]
  2. Giriş yapın.
  3. “Abonelik İşlemleri” sekmesine tıklayın.
  4. “Abonelik İptali” seçeneğine tıklayın.
  5. İptal etmek istediğiniz abonelik için “İptal Et” butonuna tıklayın.
  6. İptal nedeninizi seçin.
  7. İptal talebinizi onaylayın.

Türk Telekom Online İşlem Merkezi’ni kullanarak sözleşmenizi iptal etmek için 12 ay boyunca ödeyeceğiniz aylık tutar kadar bir ön ödeme yapmanız gerekir. Bu ön ödeme, sözleşmenizin kalan süresi boyunca ödeyeceğiniz aylık tutardan mahsup edilir.

Türk Telekom Ofis/Grup Mağazalarına Başvuru Yaparak İptal

Türk Telekom aboneliğinizi iptal etmek için Türk Telekom ofislerine veya grup mağazalarına şahsen başvurabilirsiniz. Bu başvuruyu yapabilmek için yanınızda kimlik belgenizin olması gerekir.

Faksla İptal

Türk Telekom aboneliğinizi iptal etmek için 0(312) 306 07 16 no’lu faksa kimlik belgenizin fotokopisi ve imzalı dilekçenizi gönderebilirsiniz.

E-Devlet Üzerinden İptal

E-Devlet şifreniz varsa, Türk Telekom aboneliğinizi e-Devlet üzerinden iptal edebilirsiniz. Bunun için e-Devlet portalına giriş yaptıktan sonra “Türk Telekom” sekmesine tıklayın ve “Abonelik İptali” seçeneğini seçin.

Modemi Geri Verme

Türk Telekom aboneliğinizi iptal ettiğinizde, size verilen modemi Türk Telekom’a iade etmeniz gerekir. Modemi iade etmezseniz, 250 TL modem iade bedeli ödemeniz gerekir.

Sonuç

24 ay taahhütlü Türk Telekom aboneliğinizi iptal etmek için yukarıdaki adımları takip edebilirsiniz. İptal işleminiz tamamlandıktan sonra, hizmetiniz 24 saat içinde durdurulur ve 7 gün içinde iptal işlemi tamamlanır.


Yayımlandı

kategorisi