Rasyonel Sayılar Tyt Test Pdf

Rasyonel Sayılar TYTY Test PDF

Rasyonel sayılar, iki tam sayının oranı olarak ifade edilebilen sayılardır. Rasyonel sayılar, kesirler ve ondalık sayılar olmak üzere ikiye ayrılır. Kesirler, pay ve payda olmak üzere iki bölümden oluşur. Pay, kesrin üst kısmında yer alan sayıdır ve paydanın kaçta kaçını aldığını gösterir. Payda, kesrin alt kısmında yer alan sayıdır ve kesrin kaç eşit parçaya bölündüğünü gösterir. Ondalık sayılar, virgülden sonra gelen sayılardır. Ondalık sayılar, kesirlerin ondalık gösterimidir.

Rasyonel sayılar, günlük hayatımızda sıklıkla kullandığımız sayılardır. Örneğin, bir pizzayı dört eşit parçaya böldüğümüzde, her parçanın büyüklüğü 1/4’tür. Bir litre suyu üç eşit parçaya böldüğümüzde, her parçanın büyüklüğü 1/3’tür. Bir metreyi iki eşit parçaya böldüğümüzde, her parçanın büyüklüğü 1/2’dir.

Rasyonel sayılar, matematiğin birçok alanında kullanılır. Örneğin, cebirde, denklemleri çözmek için kullanılır. Geometri, alan ve hacim hesaplamak için kullanılır. İstatistik, verileri analiz etmek için kullanılır.

Rasyonel sayılar hakkında daha fazla bilgi edinmek için aşağıdaki kaynakları ziyaret edebilirsiniz:

Rasyonel Sayılar TYTY Test PDF

Aşağıdaki bağlantıdan, rasyonel sayılarla ilgili TYTY test sorularının yer aldığı bir PDF dosyasını indirebilirsiniz.


Yayımlandı

kategorisi