Aöf Ilahiyat Çıkmış Sorular Pdf

AÖF İlahiyat Çıkmış Sorular PDF

AÖF İlahiyat programı, öğrencilere din bilimleri alanında temel bilgi ve beceriler kazandırmayı amaçlayan bir lisans programıdır. Program, dört yıllık bir eğitim süresine sahiptir ve öğrenciler bu süre içerisinde din tarihi, din felsefesi, din sosyolojisi, din psikolojisi, din eğitimi ve dinler tarihi gibi alanlarda dersler alırlar.

AÖF İlahiyat programından mezun olan öğrenciler, din bilimleri alanında araştırma yapma, din eğitimi verme, din danışmanlığı yapma ve din alanında yöneticilik yapma gibi alanlarda çalışma imkânına sahip olurlar.

AÖF İlahiyat programına girmek isteyen adaylar, lise mezunu olmalı ve ÖSYM tarafından yapılan YKS sınavında başarılı olmalıdırlar. AÖF İlahiyat programına yerleşen öğrenciler, dört yıllık eğitim süresince uzaktan eğitim yöntemiyle derslerini takip ederler. Öğrenciler, derslerini internet üzerinden izleyebilir, ödevlerini ve sınavlarını online olarak tamamlayabilirler.

AÖF İlahiyat programından mezun olmak için öğrencilerin toplam 120 AKTS kredisi almaları gerekir. Bu kredilerin 60’ı zorunlu derslerden, 30’u seçmeli derslerden ve 30’u da staj ve bitirme tezinden oluşur.

AÖF İlahiyat programında başarılı olan öğrenciler, “İlahiyat Lisans Diploması” almaya hak kazanırlar. Bu diploma, öğrencilere din bilimleri alanında çalışma imkânı sağlar.

AÖF İlahiyat Çıkmış Sorular PDF İndir

AÖF İlahiyat programına hazırlanan öğrenciler, daha önceki yıllarda yapılan sınavlarda çıkan soruları inceleyerek sınavlara daha iyi hazırlanabilirler. AÖF İlahiyat çıkmış sorular PDF dosyasını aşağıdaki linkten indirebilirsiniz:

AÖF İlahiyat Çıkmış Sorular PDF

AÖF İlahiyat ile İlgili Faydalı Siteler

  • Anadolu Üniversitesi İlahiyat Fakültesi: https://ilahiyat.anadolu.edu.tr/
  • Diyanet İşleri Başkanlığı: https://www.diyanet.gov.tr/
  • Türkiye Diyanet Vakfı: https://www.tdv.org/
  • İlahiyat Dergisi: https://www.ilahiyattanitimler.com/
  • Din Bilimleri Dergisi: https://www.dinbilimleridergisi.com/

Yayımlandı

kategorisi