Laws Of Football Pdf

Futbol Kuralları

Futbol, dünyanın en popüler sporlarından biridir ve milyonlarca insan tarafından oynanmaktadır. Oyunun kuralları, Uluslararası Futbol Birliği Kurulu (IFAB) tarafından belirlenir ve her dört yılda bir güncellenir.

Oyun Alanı

Futbol, dikdörtgen şeklinde bir sahada oynanır. Sahada, uzun kenarlara taç çizgileri, kısa kenarlara ise kale çizgileri denir. Sahada, orta saha çizgisi, ceza sahası çizgileri ve köşe çizgileri de bulunur.

Oyuncular

Futbol, iki takım tarafından oynanır. Her takımda 11 oyuncu bulunur. Oyuncular, kaleci, defans oyuncusu, orta saha oyuncusu ve forvet oyuncusu olmak üzere dört farklı pozisyonda oynarlar.

Oyunun Amacı

Futbolun amacı, topu rakibin kalesine sokmaktır. Top, ayak, baş veya göğüs ile oynanabilir. Oyuncular, topu elleri veya kolları ile kullanamazlar.

Oyunun Süresi

Futbol, iki devreden oluşur. Her devre 45 dakika sürer. Devreler arasında 15 dakikalık bir ara verilir.

Skorlama

Top, rakibin kalesine girdiğinde gol olur. Gol atan takım bir puan kazanır. Maç sonunda en çok gol atan takım maçı kazanır.

Fauller

Futbol, temaslı bir oyundur ve oyuncular sık sık birbirleriyle çarpışırlar. Çarpışmalar sırasında oyuncular faul yapabilirler. Faul, oyun kurallarına aykırı bir harekettir. Faul yapan oyuncu, sarı veya kırmızı kart ile cezalandırılabilir.

Sarı Kart

Sarı kart, oyuncunun ilk faulü için verilir. Sarı kart alan oyuncu, oyundan çıkarılmaz ancak bir sonraki faulünde kırmızı kart alır.

Kırmızı Kart

Kırmızı kart, oyuncunun ikinci faulü veya çok ciddi bir faulü için verilir. Kırmızı kart alan oyuncu, oyundan çıkarılır ve maçın geri kalanında oynayamaz.

Penaltı Atışı

Oyuncu, ceza sahası içinde faul yaparsa, rakip takım penaltı atışı kazanır. Penaltı atışı, topun ceza noktasından kaleye atılmasıdır.

Köşe Atışı

Top, taç çizgisinden dışarı çıkarsa, rakip takım köşe atışı kazanır. Köşe atışı, topun köşe noktasından kaleye atılmasıdır.

Taç Atışı

Top, yan çizgiden dışarı çıkarsa, rakip takım taç atışı kazanır. Taç atışı, topun taç çizgisinden oyuna sokulmasıdır.

Futbol Kuralları ile İlgili Faydalı Siteler

Futbol Kuralları ile İlgili Faydalı Dosyalar


Yayımlandı

kategorisi