Benim Hocam Bayram Meral Coğrafya Pdf

Benim Hocam Bayram Meral Coğrafya PDF

Bayram Meral, Türkiye’nin en önde gelen coğrafya eğitimcilerinden biridir. 1953 yılında Samsun’da doğan Meral, 1975 yılında İstanbul Üniversitesi Coğrafya Bölümü’nden mezun oldu. Daha sonra aynı üniversitede doktorasını tamamladı. Meral, 1984 yılında doçent, 1992 yılında ise profesör oldu.

Meral, uzun yıllar İstanbul Üniversitesi Coğrafya Bölümü’nde öğretim üyeliği yaptı. Ayrıca, 2004-2008 yılları arasında İstanbul Üniversitesi Rektörlüğü görevini yürüttü. Meral, 2008 yılında emekli oldu, ancak halen çeşitli üniversitelerde dersler vermektedir.

Meral, coğrafya alanında çok sayıda kitap ve makale yazmıştır. Kitapları arasında “Türkiye’nin Coğrafyası”, “Dünya Coğrafyası” ve “İklim Değişikliği” yer almaktadır. Makaleleri ise çeşitli dergilerde yayınlanmıştır.

Meral, coğrafya alanındaki çalışmalarıyla birçok ödül almıştır. Bunlar arasında 2004 yılında Türk Coğrafya Kurumu tarafından verilen “Yılın Coğrafyacısı” ödülü ve 2008 yılında Cumhurbaşkanlığı tarafından verilen “Devlet Üstün Hizmet Ödülü” yer almaktadır.

Meral, coğrafya alanında önemli bir isimdir. Çalışmalarıyla coğrafyanın daha iyi anlaşılmasına ve öğretilmesine katkıda bulunmuştur.

Faydalı Siteler

  • Bayram Meral’in kişisel web sitesi: https://www.bayrammeral.com/
  • İstanbul Üniversitesi Coğrafya Bölümü web sitesi: https://cografya.istanbul.edu.tr/
  • Türk Coğrafya Kurumu web sitesi: https://www.tck.org.tr/

İlgili Dosyalar

  • Bayram Meral’in “Türkiye’nin Coğrafyası” kitabı: https://www.idefix.com/Kitap/Turkiyenin-Cografyasi/Bayram-Meral/Edebiyat/Cografya/urunno=0000000577456
  • Bayram Meral’in “Dünya Coğrafyası” kitabı: https://www.idefix.com/Kitap/Dunya-Cografyasi/Bayram-Meral/Edebiyat/Cografya/urunno=0000000577457
  • Bayram Meral’in “İklim Değişikliği” kitabı: https://www.idefix.com/Kitap/Iklim-Degisikligi/Bayram-Meral/Edebiyat/Cografya/urunno=0000000577458

Yayımlandı

kategorisi