1111 Sayılı Askerlik Kanunu Geçici 55 Madde

1111 Sayılı Askerlik Kanunu Geçici 55. Madde

1111 sayılı Askerlik Kanunu’nun geçici 55. maddesi, askerlik hizmetini tamamlayan veya terhis edilen kişilerin kamu kurum ve kuruluşlarında işe alınmasıyla ilgili düzenlemeleri içermektedir. Bu maddeye göre, askerlik hizmetini tamamlayan veya terhis edilen kişiler, kamu kurum ve kuruluşlarında açılan kadrolara öncelikli olarak atanırlar.

Geçici 55. Maddenin Kapsamı

Geçici 55. madde, askerlik hizmetini tamamlayan veya terhis edilen tüm kişileri kapsamaktadır. Bu kişiler, er, erbaş, astsubay veya subay olarak askerlik hizmeti yapmış olabilirler. Ayrıca, geçici 55. madde, askerlik hizmetini tamamlayan veya terhis edilen kadınları da kapsamaktadır.

Geçici 55. Maddenin Şartları

Geçici 55. maddeden yararlanabilmek için, aşağıdaki şartların yerine getirilmesi gerekmektedir:

  • Askerlik hizmetini tamamlamış veya terhis edilmiş olmak,
  • Kamu kurum ve kuruluşlarında açılan kadrolara başvurmak,
  • Başvurulan kadronun şartlarını taşımak,
  • Askerlik hizmetini yaparken herhangi bir disiplin cezası almamış olmak.

Geçici 55. Maddenin Avantajları

Geçici 55. maddeden yararlanan kişiler, kamu kurum ve kuruluşlarında açılan kadrolara öncelikli olarak atanırlar. Bu sayede, askerlik hizmetini tamamlayan veya terhis edilen kişiler, iş bulma konusunda avantajlı hale gelirler. Ayrıca, geçici 55. maddeden yararlanan kişiler, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışırken bazı hak ve ayrıcalıklardan da yararlanabilirler.

Geçici 55. Maddenin Dezavantajları

Geçici 55. maddenin herhangi bir dezavantajı bulunmamaktadır. Ancak, bu maddeden yararlanabilmek için, yukarıda belirtilen şartların yerine getirilmesi gerekmektedir.

Geçici 55. Madde ile İlgili Faydalı Siteler ve Dosyalar


Yayımlandı

kategorisi