Balık Taşı

Balık Taşı: Konusu ve İlgili Kaynaklar

Balık Taşı, 2010 yılında yayınlanan ve yönetmenliğini ve senaristliğini Caner Özyurtlu’nun üstlendiği bir Türk dram filmidir. Film, küçük bir balıkçı kasabasında yaşayan ve geçimini balıkçılıkla sağlayan bir ailenin hikayesini anlatıyor.

Konusu

Film, balıkçı kasabasında yaşayan Ali (Uğur Polat) ve Ayşe (Şebnem Sönmez) çiftinin hikayesini anlatıyor. Ali, geçimini balıkçılıkla sağlayan bir balıkçıdır. Ayşe ise ev hanımıdır. Çiftin iki çocuğu vardır: Deniz (Elit İşcan) ve Mert (Canberk Gültekin).

Deniz, lise öğrencisidir ve okulda başarılı bir öğrencidir. Mert ise ilkokul öğrencisidir ve okulda sorunlar yaşamaktadır. Ali ve Ayşe, çocuklarının eğitimi için çok çaba sarf etmektedirler.

Bir gün, Ali balık tutarken bir balık yakalar. Bu balık, diğer balıklardan farklıdır ve üzerinde bir yazı vardır. Yazıda, “Bu balığı yiyen kişi, dilediği her şeye kavuşacaktır” yazmaktadır. Ali, balığı eve götürür ve Ayşe ile birlikte yerler.

Balığı yedikten sonra, Ali ve Ayşe’nin hayatı değişmeye başlar. Ali, balıkçılıkta daha başarılı olur ve daha çok para kazanmaya başlar. Ayşe ise ev işlerini daha kolay yapmaya başlar ve daha mutlu olur. Deniz ve Mert de okulda daha başarılı olmaya başlarlar.

Ancak, Ali ve Ayşe’nin mutluluğu uzun sürmez. Bir gün, Ali balık tutarken bir fırtınaya yakalanır ve ölür. Ayşe, Ali’nin ölümünden sonra çocuklarıyla birlikte zor günler geçirir. Ancak, Ayşe ve çocukları, Ali’nin bıraktığı mirası kullanarak hayatlarını yeniden kurmayı başarırlar.

İlgili Kaynaklar


Yayımlandı

kategorisi