Prenses Balığı

Prenses Balığı: Bir Çocukluk Klasikinin Hikayesi

Prenses Balığı, 1958 yılında yayınlanan ve Hans Christian Andersen’in aynı adlı masalından uyarlanan bir animasyon filmidir. Film, Walt Disney Productions tarafından üretilmiş ve RKO Radio Pictures tarafından dağıtılmıştır. Prenses Balığı, Disney’in 16. animasyon uzun metrajlı filmidir ve stüdyonun Altın Çağı’nın son filmlerinden biridir.

Film, denizde yaşayan bir deniz kızı olan Ariel’in hikayesini anlatıyor. Ariel, babası Kral Triton’un en küçük kızıdır ve yedi kız kardeşi vardır. Ariel, deniz dünyasından sıkılmış ve insanların yaşadığı dünyayı merak etmektedir. Bir gün, Ariel yüzeyde yüzerken bir gemi görür ve gemideki yakışıklı prens Eric’e aşık olur. Ariel, Eric’i kurtarmak için deniz cadısı Ursula ile bir anlaşma yapar ve insan olmak için sesini feda eder. Ariel, üç gün içinde Eric’in öpücüğünü almazsa, Ursula’nın kölesi olacaktır.

Ariel, insan olduktan sonra Eric’in sarayına gider ve onunla tanışır. Eric, Ariel’i güzelliği ve neşesiyle sever. Ancak, Ursula Ariel’in sesini çalmıştır ve Eric’i Ariel’in yerine kendisiyle evlenmeye ikna eder. Ariel, Eric’in öpücüğünü alamaz ve Ursula’nın kölesi olur.

Ursula, Ariel’i deniz cadısı yapar ve onu deniz altında bir mağaraya hapseder. Eric, Ariel’i kurtarmak için mağaraya gider ve Ursula ile savaşır. Eric, Ursula’yı yenerek Ariel’i kurtarır ve onunla evlenir.

Prenses Balığı, Disney’in en sevilen animasyon filmlerinden biridir. Film, güzel animasyonları, akılda kalıcı şarkıları ve eğlenceli hikayesiyle izleyicileri büyülemektedir. Prenses Balığı, birçok ödül kazanmış ve dünya çapında büyük bir gişe başarısı elde etmiştir.

Prenses Balığı ile İlgili Faydalı Siteler ve Dosyalar


Yayımlandı

kategorisi