Çingene Balığı

Çingene Balığı: Bir Aşk Hikayesi

Çingene balığı, 1962 yılında yayınlanan ve yönetmenliğini Elia Kazan’ın yaptığı bir Amerikan romantik drama filmidir. Film, Tennessee Williams’ın aynı adlı oyunundan uyarlanmıştır. Başrollerini Marlon Brando, Anna Magnani ve Joanne Woodward paylaşmaktadır.

Film, New Orleans’ta yaşayan Stanley Kowalski (Marlon Brando) ve Blanche DuBois (Vivien Leigh) adlı iki kardeşin hikayesini anlatıyor. Stanley, kaba ve duyarsız bir işçi sınıfı adamıdır. Blanche ise, Güney’in eski aristokrasisinden gelen, narin ve kırılgan bir kadındır.

Blanche, kocası tarafından terk edildikten sonra, kız kardeşi Stella (Kim Hunter) ve kocası Stanley ile yaşamaya başlar. Ancak, Stanley ve Blanche’ın kişilikleri ve yaşam tarzları çok farklıdır. Stanley, Blanche’ı küçümser ve aşağılar. Blanche ise, Stanley’den korkar ve nefret eder.

Bir gece, Stanley ve Blanche arasında büyük bir kavga çıkar. Stanley, Blanche’ı tecavüz eder. Blanche, bu olaydan sonra akıl sağlığını kaybeder ve bir akıl hastanesine kaldırılır.

Çingene balığı, tutku, şiddet ve aşkın karanlık taraflarını konu alan bir filmdir. Film, eleştirmenler tarafından büyük beğeni toplamış ve birçok ödül kazanmıştır.

Konuyla İlgili Faydalı Siteler ve Dosyalar


Yayımlandı

kategorisi