Balıkla Kuşun Hikayesi

Balıkla Kuşun Hikayesi

Bir zamanlar, aynı gölde yaşayan bir balık ve bir kuş varmış. Balık, gölün derinliklerinde yaşarken, kuş ise gölün üzerinde uçarmış. Bir gün, balık ve kuş karşılaşmışlar. Balık, kuşun özgürce uçabilmesine imrenmiş, kuş ise balığın su altında rahatça yüzebilmesine imrenmiş.

Balık, kuşa “Keşke ben de senin gibi uçabilseydim.” demiş. “O zaman bütün dünyayı görebilirdim.”

Kuş, balığa “Keşke ben de senin gibi yüzebilseydim.” demiş. “O zaman bütün denizleri keşfedebilirdim.”

Balık ve kuş, birbirlerinin yeteneklerine imrenerek uzun uzun konuşmuşlar. Sonunda, bir fikir bulmuşlar. Balık, kuşun sırtına binecek ve kuş onu uçuracaktı. Böylece, balık dünyayı görebilecek, kuş ise denizleri keşfedebilecekti.

Balık ve kuş, planlarını hemen uygulamaya koymuşlar. Balık, kuşun sırtına binmiş ve kuş onu uçurmuş. Balık, yukarıdan dünyayı seyrederken çok mutlu olmuş. Kuş ise, aşağıdan denizleri seyrederken çok mutlu olmuş.

Balık ve kuş, uzun süre birlikte uçmuşlar. Sonunda, bir adaya gelmişler. Ada, çok güzelmiş. Balık ve kuş, adaya inmişler ve adayı keşfetmeye başlamışlar. Adada, birçok hayvan ve bitki varmış. Balık ve kuş, adayı çok beğenmişler.

Balık ve kuş, adada uzun süre yaşamışlar. Sonunda, bir gün balık ölmüş. Kuş, balığın ölümüne çok üzülmüş. Kuş, balığı adaya gömmüş ve mezarının başına bir ağaç dikmiş. Kuş, her gün ağacın altına gelir ve balığı anarmış.

Konuyla İlgili Faydalı Siteler ve Dosyalar


Yayımlandı

kategorisi