Balık Elbise Beyaz

Balık Elbise Beyaz: Konusu ve İncelemesi

Balık Elbise Beyaz, 2018 yılında yayınlanan ve yönetmenliğini Çiğdem Bozali’nin yaptığı bir Türk dram filmidir. Film, küçük bir kasabada yaşayan ve hayatını balıkçılıkla geçiren bir adamın hikayesini anlatıyor.

Film, balıkçı Ali’nin (Uğur Polat) sabah erkenden kalkıp denize açılmasıyla başlıyor. Ali, gün boyu balık tutuyor ve akşam olduğunda kasabaya dönüyor. Kasabada Ali’yi karısı Ayşe (Şebnem Bozoklu) ve iki çocuğu bekliyor. Ali, balıklarını satarak geçimini sağlıyor ve ailesine bakıyor.

Bir gün, Ali denize açıldığında büyük bir balık yakalıyor. Bu balık, Ali’nin hayatını değiştirecektir. Ali, balığı kasabaya götürüyor ve satıyor. Balığın parasıyla Ali, ailesine yeni bir ev alıyor ve çocuklarını okula gönderiyor. Ali’nin hayatı artık daha iyiye gidiyor.

Ancak, Ali’nin mutluluğu uzun sürmüyor. Bir gün, Ali denize açıldığında fırtınaya yakalanıyor. Ali’nin teknesi alabora oluyor ve Ali kayboluyor. Ayşe ve çocukları Ali’nin ölümünden sonra çok üzülüyorlar.

Yıllar sonra, Ali’nin oğlu Ahmet (Fatih Artman) büyümüş ve balıkçı olmuştur. Ahmet, babasının kaybolduğu yerde balık tutarken bir şişe buluyor. Şişenin içinde bir mektup vardır. Mektupta Ali, fırtınaya yakalandığında yaşadıklarını anlatmaktadır. Ali, mektupta ailesine veda ediyor ve onları çok sevdiğini söylüyor.

Ahmet, mektubu okuduktan sonra çok üzülüyor. Ancak, babasının ölümünden sonra bile ailesini düşündüğünü bilmek onu mutlu ediyor. Ahmet, babasının anısını yaşatmak için balıkçılığa devam ediyor ve ailesine bakıyor.

Balık Elbise Beyaz, küçük bir kasabada yaşayan bir adamın hikayesini anlatan dokunaklı bir dram filmi. Film, aile bağlarının önemini ve hayatın iniş çıkışlarını konu alıyor. Film, Uğur Polat, Şebnem Bozoklu ve Fatih Artman’ın başarılı oyunculuklarıyla dikkat çekiyor.

Konuyla Alakalı Faydalı Siteler ve İlgili Dosyalar


Yayımlandı

kategorisi