Dünyada En Çok Balık Üreten Ülkeler

Dünyada En Çok Balık Üreten Ülkeler

Balıkçılık, dünya çapında önemli bir ekonomik faaliyettir ve birçok ülkenin geçim kaynağıdır. Balıkçılık, aynı zamanda önemli bir protein kaynağıdır ve dünya nüfusunun artmasıyla birlikte balıkçılık sektörünün önemi giderek artmaktadır.

Dünyada en çok balık üreten ülkeler şunlardır:

  • Çin
  • Peru
  • Hindistan
  • Endonezya
  • ABD
  • Rusya
  • Norveç
  • Şili
  • Japonya
  • Vietnam

Bu ülkeler, dünya balık üretiminin yaklaşık %70’ini karşılamaktadır.

Çin

Çin, dünyada en çok balık üreten ülkedir. Çin’in balık üretimi, 2018 yılında 65 milyon tona ulaşmıştır. Çin’in balık üretiminin büyük bir kısmı, iç sulardan elde edilmektedir. Çin, ayrıca dünyanın en büyük balık ithalatçısıdır.

Peru

Peru, dünyada en çok balık üreten ikinci ülkedir. Peru’nun balık üretimi, 2018 yılında 5 milyon tona ulaşmıştır. Peru’nun balık üretiminin büyük bir kısmı, Pasifik Okyanusu’ndan elde edilmektedir. Peru, ayrıca dünyanın en büyük balık unu ihracatçısıdır.

Hindistan

Hindistan, dünyada en çok balık üreten üçüncü ülkedir. Hindistan’ın balık üretimi, 2018 yılında 12 milyon tona ulaşmıştır. Hindistan’ın balık üretiminin büyük bir kısmı, iç sulardan elde edilmektedir. Hindistan, ayrıca dünyanın en büyük balık ithalatçılarından biridir.

Endonezya

Endonezya, dünyada en çok balık üreten dördüncü ülkedir. Endonezya’nın balık üretimi, 2018 yılında 6 milyon tona ulaşmıştır. Endonezya’nın balık üretiminin büyük bir kısmı, Hint Okyanusu’ndan elde edilmektedir. Endonezya, ayrıca dünyanın en büyük balık unu ihracatçılarından biridir.

ABD

ABD, dünyada en çok balık üreten beşinci ülkedir. ABD’nin balık üretimi, 2018 yılında 5 milyon tona ulaşmıştır. ABD’nin balık üretiminin büyük bir kısmı, Atlantik Okyanusu’ndan elde edilmektedir. ABD, ayrıca dünyanın en büyük balık ithalatçılarından biridir.

Rusya

Rusya, dünyada en çok balık üreten altıncı ülkedir. Rusya’nın balık üretimi, 2018 yılında 4 milyon tona ulaşmıştır. Rusya’nın balık üretiminin büyük bir kısmı, Kuzey Buz Denizi’nden elde edilmektedir. Rusya, ayrıca dünyanın en büyük balık unu ihracatçılarından biridir.

Norveç

Norveç, dünyada en çok balık üreten yedinci ülkedir. Norveç’in balık üretimi, 2018 yılında 3 milyon tona ulaşmıştır. Norveç’in balık üretiminin büyük bir kısmı, Kuzey Denizi’nden elde edilmektedir. Norveç, ayrıca dünyanın en büyük balık unu ihracatçılarından biridir.

Şili

Şili, dünyada en çok balık üreten sekizinci ülkedir. Şili’nin balık üretimi, 2018 yılında 2 milyon tona ulaşmıştır. Şili’nin balık üretiminin büyük bir kısmı, Pasifik Okyanusu’ndan elde edilmektedir. Şili, ayrıca dünyanın en büyük balık unu ihracatçılarından biridir.

Japonya

Japonya, dünyada en çok balık üreten dokuzuncu ülkedir. Japonya’nın balık üretimi, 2018 yılında 2 milyon tona ulaşmıştır. Japonya’nın balık üretiminin büyük bir kısmı, Pasifik Okyanusu’ndan elde edilmektedir. Japonya, ayrıca dünyanın en büyük balık ithalatçılarından biridir.

Vietnam

Vietnam, dünyada en çok balık üreten onuncu ülkedir. Vietnam’ın balık üretimi, 2018 yılında 2 milyon tona ulaşmıştır. Vietnam’ın balık üretiminin büyük bir kısmı, Güney Çin Denizi’nden elde edilmektedir. Vietnam, ayrıca dünyanın en büyük balık ithalatçılarından biridir.

Faydalı Siteler ve Dosyalar


Yayımlandı

kategorisi