Neşet Ertaş Suda Balık Oynuyor

Neşet Ertaş Suda Balık Oynuyor: Konusu ve İncelemesi

Neşet Ertaş Suda Balık Oynuyor, yönetmenliğini Derviş Zaim’in yaptığı 2008 yapımı bir Türk dram filmidir. Film, Anadolu’nun bağrından kopup gelen ve türkülerle yürekleri ısıtan usta sanatçı Neşet Ertaş’ın hayatını konu almaktadır.

Film, Neşet Ertaş’ın çocukluğundan başlayarak, müzik yolculuğuna ve yaşadığı zorluklara kadar uzanan bir dönemi ele almaktadır. Neşet Ertaş’ın babası Muharrem Ertaş, kendisi de bir halk ozanıdır ve oğluna müzik sevgisini aşılayan kişidir. Neşet Ertaş, babasının yanında türküler söyleyerek büyür ve genç yaşta bağlama çalmayı öğrenir.

Neşet Ertaş, 1960’lı yıllarda İstanbul’a gelir ve müzik kariyerine başlar. Ancak, İstanbul’da zor günler geçirir ve geçimini sağlamak için çeşitli işlerde çalışmak zorunda kalır. Neşet Ertaş, 1970’li yıllarda “Gönül Dağı” adlı türküsüyle büyük bir çıkış yakalar ve ünü ülke çapına yayılır.

Neşet Ertaş, 1980’li ve 1990’lı yıllarda da müzik çalışmalarını sürdürür ve birçok başarılı albüme imza atar. Neşet Ertaş, 2012 yılında hayatını kaybeder, ancak türkülerinin ve müziğinin etkisi bugün de devam etmektedir.

Neşet Ertaş Suda Balık Oynuyor, usta sanatçının hayatını ve müzik yolculuğunu etkileyici bir şekilde anlatan bir filmdir. Film, Neşet Ertaş’ın türkülerinin yanı sıra, Anadolu’nun kültürü ve geleneklerine de ışık tutmaktadır.

Konuyla Alakalı Faydalı Siteler ve Dosyalar


Yayımlandı

kategorisi