Jurassic World Köpek Balığı

Jurassic World Köpek Balığı: Konusu ve İncelemesi

Jurassic World Köpek Balığı, 2018 yılında vizyona giren bir bilimkurgu aksiyon filmidir. Film, Jurassic World’ün kapanmasından dört yıl sonra, Isla Nublar adasında yaşayan dinozorların kaderini konu alıyor.

Film, Claire Dearing (Bryce Dallas Howard) ve Owen Grady (Chris Pratt) adlı iki eski Jurassic World çalışanı ile başlıyor. Claire, dinozorların kurtarılması için bir kampanya başlatırken, Owen ise Isla Nublar’a giderek dinozorların durumunu araştırmaya karar verir.

Isla Nublar’a vardıklarında, Claire ve Owen, adanın dinozorlarla dolu olduğunu ve adanın bir volkan tarafından tehdit edildiğini görürler. İkili, dinozorları kurtarmak ve adadan kaçmak için bir araya gelirler.

Jurassic World Köpek Balığı, aksiyon dolu ve heyecan verici bir filmdir. Film, dinozorların görsel efektleri ve oyuncuların performanslarıyla öne çıkıyor. Ancak, film bazı eleştirmenler tarafından klişe ve tahmin edilebilir olduğu için eleştirildi.

Jurassic World Köpek Balığı Konusu

Jurassic World Köpek Balığı, Jurassic World’ün kapanmasından dört yıl sonra, Isla Nublar adasında yaşayan dinozorların kaderini konu alıyor.

Film, Claire Dearing (Bryce Dallas Howard) ve Owen Grady (Chris Pratt) adlı iki eski Jurassic World çalışanı ile başlıyor. Claire, dinozorların kurtarılması için bir kampanya başlatırken, Owen ise Isla Nublar’a giderek dinozorların durumunu araştırmaya karar verir.

Isla Nublar’a vardıklarında, Claire ve Owen, adanın dinozorlarla dolu olduğunu ve adanın bir volkan tarafından tehdit edildiğini görürler. İkili, dinozorları kurtarmak ve adadan kaçmak için bir araya gelirler.

Jurassic World Köpek Balığı Oyuncuları

Jurassic World Köpek Balığı’nda rol alan oyuncular şunlardır:

  • Bryce Dallas Howard (Claire Dearing)
  • Chris Pratt (Owen Grady)
  • Rafe Spall (Eli Mills)
  • Justice Smith (Franklin Webb)
  • Daniella Pineda (Zia Rodriguez)
  • Toby Jones (Dr. Ian Malcolm)
  • Jeff Goldblum (Dr. Ian Malcolm)

Jurassic World Köpek Balığı Yönetmeni

Jurassic World Köpek Balığı, J.A. Bayona tarafından yönetilmiştir. Bayona, daha önce The Orphanage, The Impossible ve A Monster Calls gibi filmleri yönetmiştir.

Jurassic World Köpek Balığı Yapımcıları

Jurassic World Köpek Balığı, Frank Marshall, Patrick Crowley ve Belén Atienza tarafından yapımcılığı üstlenilmiştir. Marshall, daha önce Jurassic Park, Jurassic World ve The Bourne Identity gibi filmleri yapımcılığını üstlenmiştir. Crowley, daha önce Jurassic World ve The Bourne Identity gibi filmleri yapımcılığını üstlenmiştir. Atienza, daha önce The Orphanage, The Impossible ve A Monster Calls gibi filmleri yapımcılığını üstlenmiştir.

Jurassic World Köpek Balığı Senaristleri

Jurassic World Köpek Balığı’nın senaryosu Derek Connolly ve Colin Trevorrow tarafından yazılmıştır. Connolly, daha önce Jurassic World ve Kong: Skull Island gibi filmlerin senaryosunu yazmıştır. Trevorrow, daha önce Jurassic World ve The Book of Henry gibi filmlerin senaryosunu yazmıştır.

Jurassic World Köpek Balığı Müzikleri

Jurassic World Köpek Balığı’nın müzikleri John Williams tarafından bestelenmiştir. Williams, daha önce Jurassic Park, Jurassic World ve Harry Potter gibi filmlerin müziklerini bestelemiştir.

Jurassic World Köpek Balığı Görüntü Yönetmeni

Jurassic World Köpek Balığı’nın görüntü yönetmeni Óscar Faura’dır. Faura, daha önce The Orphanage, The Impossible ve A Monster Calls gibi filmlerin görüntü yönetmenliğini üstlenmiştir.

Jurassic World Köpek Balığı Kurgucu

Jurassic World Köpek Balığı’nın kurgucusu Bernat Vilaplana’dır. Vilaplana, daha önce The Orphanage, The Impossible ve A Monster Calls gibi filmlerin kurguculuğunu üstlenmiştir.

Jurassic World Köpek Balığı Yapım Tasarımcısı

Jurassic World Köpek Balığı’nın yapım tasarımcısı Andy Nicholson’dur. Nicholson, daha önce Jurassic World ve The Bourne Identity gibi filmlerin yapım tasarımcılığını üstlenmiştir.

Jurassic World Köpek Balığı Kostüm Tasarımcısı

Jurassic World Köpek Balığı’nın kostüm tasarımcısı Janty Yates’tir. Yates, daha önce Jurassic World ve The Bourne Identity gibi filmlerin kostüm tasarımcılığını üstlenmiştir.

Jurassic World Köpek Balığı Makyaj ve Saç Tasarımcısı

Jurassic World Köpek Balığı’nın makyaj ve saç tasarımcısı Shane Mahan’dır. Mahan, daha önce Jurassic World ve The Bourne Identity gibi filmlerin makyaj ve saç tasarımcılığını üstlenmiştir.

Jurassic World Köpek Balığı Özel Efektler

Jurassic World Köpek Balığı’nın özel efektleri Industrial Light & Magic (ILM) tarafından yapılmıştır. ILM, daha önce Jurassic Park, Jurassic World ve Star Wars gibi filmlerin özel efektlerini yapmıştır.

Jurassic World Köpek Balığı Bütçesi

Jurassic World Köpek Balığı’nın bütçesi 170 milyon dolardır.

Jurassic World Köpek Balığı Gişe Hasılatı

Jurassic World Köpek Balığı, dünya çapında 1,3 milyar dolar gişe hasılatı elde etti.

Jurassic World Köpek Balığı Eleştirileri

Jurassic World Köpek Balığı, eleştirmenlerden karışık eleştiriler aldı. Bazı eleştirmenler, filmin aksiyon dolu ve heyecan verici olduğunu söylerken, bazı eleştirmenler ise filmin klişe ve tahmin edilebilir olduğunu söyledi.

Jurassic World Köpek Balığı Ödülleri

Jurassic World Köpek Balığı, 2019 yılında En İyi Görsel Efekt dalında Akademi Ödülü’ne aday gösterildi.

Jurassic World Köpek Balığı İlgili Dosyalar


Yayımlandı

kategorisi