Kayıp Balık Dori Izle Türkçe

Kayıp Balık Dori

Kayıp Balık Dori, 2016 yılında vizyona giren bir animasyon filmidir. Film, 2003 yılında vizyona giren Kayıp Balık Nemo’nun devamı niteliğindedir. Filmin yönetmenliğini Andrew Stanton ve Angus MacLane üstlenmiştir. Filmin senaryosu Stanton, Victoria Strouse ve Bob Peterson tarafından yazılmıştır. Filmin yapımcılığını Lindsey Collins üstlenmiştir. Filmin müzikleri Thomas Newman tarafından bestelenmiştir.

Filmin konusu, Kayıp Balık Nemo’nun devamı niteliğindedir. Filmde, Dori’nin ailesini arama yolculuğu anlatılmaktadır. Dori, ailesini bulmak için Marlin ve Nemo ile birlikte bir yolculuğa çıkar. Yolculuk sırasında Dori, geçmişini hatırlamaya başlar ve ailesiyle ilgili ipuçları bulur. Dori, sonunda ailesini bulmayı başarır ve mutlu bir şekilde onlarla birlikte yaşamaya başlar.

Filmin Konusu

Film, Dori’nin ailesini arama yolculuğu ile başlar. Dori, ailesini bulmak için Marlin ve Nemo ile birlikte bir yolculuğa çıkar. Yolculuk sırasında Dori, geçmişini hatırlamaya başlar ve ailesiyle ilgili ipuçları bulur. Dori, sonunda ailesini bulmayı başarır ve mutlu bir şekilde onlarla birlikte yaşamaya başlar.

Filmin Karakterleri

  • Dori: Filmin ana karakteridir. Dori, mavi renkli bir balıkdır. Dori, kısa süreli hafıza kaybı yaşamaktadır. Dori, ailesini bulmak için Marlin ve Nemo ile birlikte bir yolculuğa çıkar.
  • Marlin: Nemo’nun babasıdır. Marlin, turuncu renkli bir balıkdır. Marlin, Dori’yi ve Nemo’yu çok sever. Marlin, Dori’nin ailesini bulmasına yardım etmek için elinden geleni yapar.
  • Nemo: Marlin’in oğludur. Nemo, turuncu renkli bir balıkdır. Nemo, Dori’yi ve Marlin’i çok sever. Nemo, Dori’nin ailesini bulmasına yardım etmek için elinden geleni yapar.
  • Hank: Deniz yaşamı enstitüsünde çalışan bir ahtapottur. Hank, Dori’yi yakalar ve enstitüye götürür. Hank, daha sonra Dori’nin ailesini bulmasına yardım eder.
  • Destiny: Deniz yaşamı enstitüsünde yaşayan bir balinadır. Destiny, Dori’nin çocukluk arkadaşıdır. Destiny, Dori’nin ailesini bulmasına yardım eder.

Filmin Yapımı

Filmin yapımına 2012 yılında başlanmıştır. Filmin yapım süreci 4 yıl sürmüştür. Filmin yapımında 200’den fazla animatör çalışmıştır. Filmin yapım maliyeti 200 milyon dolardır.

Filmin Gösterimi

Film, 17 Haziran 2016 tarihinde Amerika Birleşik Devletleri’nde vizyona girmiştir. Film, vizyona girdiği hafta sonu 119 milyon dolar hasılat elde etmiştir. Film, dünya çapında 1 milyar dolardan fazla hasılat elde etmiştir.

Filmin Eleştirileri

Film, eleştirmenlerden olumlu eleştiriler almıştır. Eleştirmenler, filmin animasyonlarını, karakterlerini ve hikayesini övmüştür. Film, 89. Akademi Ödülleri’nde En İyi Animasyon Filmi dalında aday gösterilmiştir.

Filmin Ödülleri

Film, 89. Akademi Ödülleri’nde En İyi Animasyon Filmi dalında aday gösterilmiştir. Film, ayrıca Altın Küre Ödülleri’nde En İyi Animasyon Filmi dalında aday gösterilmiştir. Film, BAFTA Ödülleri’nde En İyi Animasyon Filmi dalında aday gösterilmiştir.

Filmin Faydalı Siteleri

Filmin İlgili Dosyaları


Yayımlandı

kategorisi