Mavi Pullu Balık Hikayesi

Mavi Pullu Balık Hikayesi

Bir zamanlar, okyanusun derinliklerinde yaşayan küçük bir balık varmış. Bu balık, diğer balıklardan farklı olarak mavi pullara sahipmiş. Bu yüzden de diğer balıklar ona “Mavi Pullu Balık” derlermiş.

Mavi Pullu Balık, çok yalnız bir balıkmış. Diğer balıklar onunla oynamak istemezlermiş. Çünkü onu farklı bulurlarmış. Mavi Pullu Balık, çok üzülürmüş. O da diğer balıklar gibi arkadaş edinmek istermiş.

Bir gün, Mavi Pullu Balık yüzerken bir yunus görmüş. Yunus, çok nazik ve arkadaş canlısı bir yunusmuş. Mavi Pullu Balık, yunusa yaklaşmış ve ona arkadaş olup olmayacağını sormuş. Yunus, sevinçle kabul etmiş.

Mavi Pullu Balık ve yunus, çok iyi arkadaş olmuşlar. Her gün birlikte oynarlarmış. Diğer balıklar, Mavi Pullu Balık’ın bir yunusla arkadaş olduğunu görünce çok şaşırmışlar. Onlar da Mavi Pullu Balık’la arkadaş olmak istemişler.

Mavi Pullu Balık, çok mutlu olmuş. Artık yalnız değilmiş. Bir sürü arkadaşı varmış. Mavi Pullu Balık, arkadaşlarının onu olduğu gibi kabul ettiğini anlamış. Bu yüzden de çok mutluymuş.

Mavi Pullu Balık’ın hikayesi, bize farklı olmanın kötü bir şey olmadığını öğretiyor. Farklı olmak, bizi özel yapar. Ve özel insanlar, her zaman arkadaş bulabilirler.

Konuyla İlgili Faydalı Siteler ve Dosyalar


Yayımlandı

kategorisi