Pasaport Ücreti Yatırma 2024-2025 Güncel

Pasaport Ücreti Yatırma

Pasaport, bir ülkenin vatandaşının, o ülke sınırları dışına çıkabilmesi için gerekli olan resmi bir belgedir. Pasaport başvurusu yapmak için öncelikle pasaport harcı ve cüzdan bedelini yatırmak gerekir.

2023 yılı pasaport ücretleri aşağıdaki gibidir:

Pasaport Süresi Pasaport Harcı
6 ay 1034 TL
1 yıl 1512 TL
2 yıl 2469 TL
3 yıl 3507 TL
4 yıl 4995 TL
5 yıl 6483 TL
6 yıl 7971 TL
7 yıl 9459 TL
8 yıl 10947 TL
9 yıl 12435 TL
10 yıl 13923 TL

Pasaport harcı ve cüzdan bedeli, banka şubelerinden, PTT şubelerinden, vergi dairelerinden veya internet üzerinden yatırılabilir.

Banka şubelerinden pasaport ücreti yatırma

Pasaport ücretini yatırmak için, banka şubesine pasaport başvuru formu ve nüfus cüzdanınızı götürmeniz gerekir. Banka görevlisi, formu sizinle birlikte dolduracak ve pasaport ücretini sizin adınıza yatıracaktır.

PTT şubelerinden pasaport ücreti yatırma

Pasaport ücretini yatırmak için, PTT şubesine pasaport başvuru formu ve nüfus cüzdanınızı götürmeniz gerekir. PTT görevlisi, formu sizinle birlikte dolduracak ve pasaport ücretini sizin adınıza yatıracaktır.

Vergi dairelerinden pasaport ücreti yatırma

Pasaport ücretini yatırmak için, vergi dairesine pasaport başvuru formu ve nüfus cüzdanınızı götürmeniz gerekir. Vergi dairesi görevlisi, formu sizinle birlikte dolduracak ve pasaport ücretini sizin adınıza yatıracaktır.

İnternet üzerinden pasaport ücreti yatırma

Pasaport ücretini internet üzerinden yatırmak için, e-Devlet kapısı üzerinden veya bankaların internet bankacılığı üzerinden işlem yapabilirsiniz.

e-Devlet kapısı üzerinden pasaport ücreti yatırma

e-Devlet kapısı üzerinden pasaport ücreti yatırmak için, e-Devlet şifresi ile sisteme giriş yapmanız gerekir. Ardından, “Pasaport İşlemleri” menüsünden “Pasaport Harcı Ödeme” sekmesini seçin. Açılan sayfada, pasaport başvuru formunda yer alan bilgilerinizi girin ve “Ödeme Yap” butonuna tıklayın.

Bankaların internet bankacılığı üzerinden pasaport ücreti yatırma

Bankaların internet bankacılığı üzerinden pasaport ücreti yatırmak için, banka hesabınızdan işlem yapmanız gerekir. Bankanın internet bankacılığı sistemine giriş yaptıktan sonra, “Ödemeler” menüsünden “Harç ve Vergi Ödemeleri” veya “Pasaport Harcı Ödeme” sekmesini seçin. Açılan sayfada, pasaport başvuru formunda yer alan bilgilerinizi girin ve “Ödeme Yap” butonuna tıklayın.

Pasaport ücreti yatırırken dikkat edilmesi gerekenler

Pasaport ücreti yatırırken aşağıdaki hususlara dikkat etmeniz gerekir:

  • Pasaport başvuru formunu eksiksiz ve doğru bir şekilde doldurun.
  • Pasaport başvuru formunda yer alan bilgilerinizin nüfus cüzdanınızdaki bilgilerle aynı olduğundan emin olun.
  • Pasaport ücretini yatırırken, pasaport başvuru formunda yer alan belge numarasını mutlaka belirtin.
  • Pasaport ücretini yatırırken, pasaport başvuru formunda yer alan pasaport türü ve süresini mutlaka belirtin.

Pasaport ücreti yatırma işleminin tamamlanmasının ardından, pasaport başvuru formunuzu, nüfus cüzdanınızı ve pasaport ücreti dekontunuzu birlikte götürerek pasaport başvurusu yapabilirsiniz.


Yayımlandı

kategorisi