Balık Etli Japon

Balık Etli Japon: Konusu ve İncelemesi

Balık Etli Japon, 2003 yılında yayınlanan bir Türk komedi filmidir. Yönetmenliğini ve senaristliğini Selçuk Aydemir’in üstlendiği filmin başrollerinde Şafak Sezer, Demet Akbağ, Ata Demirer ve Sarp Apak yer almaktadır.

Film, balık etli bir Japon olan Kazuo’nun (Şafak Sezer) Türkiye’ye gelerek bir Türk kızı olan Aylin (Demet Akbağ) ile tanışmasını ve yaşadıkları komik olayları konu almaktadır.

Kazuo, Japonya’da bir sumo güreşçisidir. Ancak, bir gün geçirdiği bir kaza sonucu sumo güreşini bırakmak zorunda kalır. Kazuo, bu olaydan sonra Türkiye’ye gelir ve burada bir Türk kızı olan Aylin ile tanışır. Aylin, Kazuo’nun balık etli olmasına rağmen çok iyi kalpli ve komik bir adam olduğunu düşünür ve ona aşık olur.

Kazuo ve Aylin, bir süre sonra evlenirler. Ancak, Kazuo’nun ailesi, Aylin’in Türk olmasını kabul etmez. Kazuo, ailesini ikna etmek için çok uğraşır, ancak başarılı olamaz. Sonunda, Kazuo ve Aylin, Japonya’dan ayrılarak Türkiye’ye yerleşirler.

Balık Etli Japon, Türk sinemasının en başarılı komedi filmlerinden biridir. Film, yayınlandığı yıl 3 milyonun üzerinde izleyici tarafından izlenmiştir. Film, eleştirmenlerden de olumlu yorumlar almıştır.

Balık Etli Japon ile İlgili Faydalı Siteler ve Dosyalar


Yayımlandı

kategorisi