Eldeki Balık Kokusunu Ne Giderir

Eldeki Balık Kokusunu Ne Giderir?

Balık, birçok insanın severek tükettiği bir besindir. Ancak, balık pişirdikten veya elledikten sonra ellerde kalan balık kokusu oldukça rahatsız edici olabilir. Bu kokuyu gidermek için çeşitli yöntemler bulunmaktadır.

1. Limon Suyu

Limon suyu, balık kokusunu gidermede etkili bir yöntemdir. Ellerinizi limon suyuyla yıkayabilir veya limon suyuna batırdığınız bir bezle ellerinizi silebilirsiniz. Limon suyu, balık kokusunu gidermenin yanı sıra ellerinizi de yumuşatacaktır.

2. Sirke

Sirke de balık kokusunu gidermede etkili bir yöntemdir. Ellerinizi sirkeye batırdığınız bir bezle silebilir veya sirkeli suda yıkayabilirsiniz. Sirke, balık kokusunu gidermenin yanı sıra ellerinizi dezenfekte edecektir.

3. Karbonat

Karbonat, balık kokusunu gidermede etkili bir diğer yöntemdir. Ellerinize karbonat döküp ovalayabilir veya karbonatlı suda yıkayabilirsiniz. Karbonat, balık kokusunu gidermenin yanı sıra ellerinizi beyazlatacaktır.

4. Diş Macunu

Diş macunu, balık kokusunu gidermede etkili bir yöntemdir. Ellerinize diş macunu sürüp ovalayabilir veya diş macunlu suda yıkayabilirsiniz. Diş macunu, balık kokusunu gidermenin yanı sıra ellerinizi temizleyecektir.

5. Kahve Telvesi

Kahve telvesi, balık kokusunu gidermede etkili bir yöntemdir. Ellerinize kahve telvesi sürüp ovalayabilir veya kahve telveli suda yıkayabilirsiniz. Kahve telvesi, balık kokusunu gidermenin yanı sıra ellerinizi yumuşatacaktır.

6. Portakal Kabuğu

Portakal kabuğu, balık kokusunu gidermede etkili bir yöntemdir. Ellerinize portakal kabuğu sürüp ovalayabilir veya portakal kabuğuyla dolu suda yıkayabilirsiniz. Portakal kabuğu, balık kokusunu gidermenin yanı sıra ellerinizi ferahlatacaktır.

7. Elma Sirkesi

Elma sirkesi, balık kokusunu gidermede etkili bir yöntemdir. Ellerinize elma sirkesi sürüp ovalayabilir veya elma sirkeli suda yıkayabilirsiniz. Elma sirkesi, balık kokusunu gidermenin yanı sıra ellerinizi dezenfekte edecektir.

8. Çay Poşeti

Çay poşeti, balık kokusunu gidermede etkili bir yöntemdir. Ellerinize çay poşeti sürüp ovalayabilir veya çay poşetiyle dolu suda yıkayabilirsiniz. Çay poşeti, balık kokusunu gidermenin yanı sıra ellerinizi rahatlatacaktır.

9. Tuz

Tuz, balık kokusunu gidermede etkili bir yöntemdir. Ellerinize tuz döküp ovalayabilir veya tuzlu suda yıkayabilirsiniz. Tuz, balık kokusunu gidermenin yanı sıra ellerinizi temizleyecektir.

10. Sabun ve Su

Sabun ve su, balık kokusunu gidermede en etkili yöntemdir. Ellerinizi sabun ve suyla iyice yıkayın. Sabun ve su, balık kokusunu gidermenin yanı sıra ellerinizi temizleyecektir.

Faydalı Siteler ve İlgili Dosyalar


Yayımlandı

kategorisi