Küçük Kara Balık Kırmızı Kedi

Küçük Kara Balık Kırmızı Kedi, Sait Faik Abasıyanık’ın 1951 yılında yayımlanan çocuk kitabı. Kitap, küçük bir kara balığın ve kırmızı bir kedinin dostluğunu konu almaktadır.

Kitap, küçük kara balığın denizde yüzerken kırmızı bir kediyle karşılaşmasıyla başlar. Kedi, balığı yemek ister, ancak balık kediye yalvarır ve onu yememesini ister. Kedi, balığın yalvarışlarına dayanamaz ve onu yemez. Bunun yerine, balıkla arkadaş olmaya karar verir.

Balık ve kedi, birlikte birçok macera yaşarlar. Bir gün, balık bir ağa yakalanır. Kedi, balığı kurtarmak için ağa saldırır ve balığı kurtarır. Bir başka gün, balık bir martı tarafından kaçırılır. Kedi, martıyı kovalar ve balığı kurtarır.

Balık ve kedi, birbirlerine çok düşkün olurlar. Bir gün, balık ölür. Kedi, balığın ölümüne çok üzülür ve onu asla unutamaz.

Küçük Kara Balık Kırmızı Kedi, dostluğun ve yardımlaşmanın önemini anlatan bir hikâyedir. Kitap, çocuklara dostluğun ve yardımlaşmanın ne kadar önemli olduğunu öğretir.

Konuyla Alakalı Faydalı Siteler ve İlgili Dosyalar

  • Küçük Kara Balık Kırmızı Kedi Kitabı: https://www.kitapyurdu.com/kitap/kucuk-kara-balik-kirmizi-kedi/12077.html
  • Küçük Kara Balık Kırmızı Kedi Filmi: https://www.imdb.com/title/tt0104720/
  • Küçük Kara Balık Kırmızı Kedi Oyunu: https://www.oyunoyna.tv/oyunlar/kucuk-kara-balik-kirmizi-kedi-1012
  • Küçük Kara Balık Kırmızı Kedi Boyama Sayfaları: https://www.boyama.com/kucuk-kara-balik-kirmizi-kedi-boyama-sayfalari/
  • Küçük Kara Balık Kırmızı Kedi Hikayesi: https://www.cocukhaber.com/kucuk-kara-balik-kirmizi-kedi-hikayesi/

Yayımlandı

kategorisi