Somon Balığı Ingilizce

Somon Balığı

Somon balığı, Salmonidae familyasına ait bir balık türüdür. Kuzey Atlantik ve Kuzey Pasifik okyanuslarında yaşarlar. Somon balıkları, göç eden balıklardır. Yaşamlarının bir bölümünü tatlı suda, bir bölümünü ise tuzlu suda geçirirler. Somon balıkları, etçil balıklardır. Küçük balıklar, kabuklular ve solucanlarla beslenirler. Somon balıkları, ortalama olarak 4-5 yıl yaşarlar.

Somon Balığının Özellikleri

  • Somon balıkları, uzun ve ince gövdeli balıklardır.
  • Gümüş rengi pulları vardır.
  • Ağızları geniş ve dişleri keskindir.
  • Göç eden balıklardır.
  • Yaşamlarının bir bölümünü tatlı suda, bir bölümünü ise tuzlu suda geçirirler.
  • Etçil balıklardır.
  • Küçük balıklar, kabuklular ve solucanlarla beslenirler.
  • Ortalama olarak 4-5 yıl yaşarlar.

Somon Balığının Göçü

Somon balıkları, yaşamlarının bir bölümünü tatlı suda, bir bölümünü ise tuzlu suda geçirirler. Somon balıkları, üremek için tatlı suya göç ederler. Üreme mevsimi boyunca, somon balıkları nehirlerde ve derelerde yukarı doğru yüzerler. Üreme mevsimi sona erdiğinde, somon balıkları tekrar tuzlu suya dönerler.

Somon Balığının Beslenmesi

Somon balıkları, etçil balıklardır. Küçük balıklar, kabuklular ve solucanlarla beslenirler. Somon balıkları, avlarını yakalamak için keskin dişlerini kullanırlar. Somon balıkları, avlarını yutmadan önce parçalara ayırırlar.

Somon Balığının Üremesi

Somon balıkları, üremek için tatlı suya göç ederler. Üreme mevsimi boyunca, somon balıkları nehirlerde ve derelerde yukarı doğru yüzerler. Üreme mevsimi sona erdiğinde, somon balıkları tekrar tuzlu suya dönerler. Somon balıkları, üremek için uygun bir yer bulduğunda, yumurtalarını suya bırakırlar. Yumurtalar, yaklaşık 2-3 hafta sonra çatlar ve yavrular ortaya çıkar. Yavrular, yaklaşık 1 yıl boyunca tatlı suda yaşarlar. Daha sonra, yavrular tuzlu suya göç ederler.

Somon Balığının Ekonomik Önemi

Somon balığı, ekonomik açıdan önemli bir balıktır. Somon balığı, dünya çapında tüketilen bir balıktır. Somon balığı, taze olarak veya işlenmiş olarak satılır. Somon balığı, protein ve omega-3 yağ asitleri açısından zengin bir balıktır. Somon balığı, sağlıklı bir besindir.

Somon Balığı Hakkında Faydalı Siteler


Yayımlandı

kategorisi