2017 Yabancı Film Tavsiyeleri

2017, yabancı filmler açısından oldukça verimli bir yıl oldu. Birbirinden kaliteli ve etkileyici filmler vizyona girdi. Bu filmlerden bazıları, konusu hakkında Google arama motorunda ilk sayfada çıkacak kadar kaliteli ve en az 1000 kelimeden oluşuyor.

1. Üç Billboard Ebbing, Missouri Dışında (Three Billboards Outside Ebbing, Missouri)

Martin McDonagh’ın yönettiği ve Frances McDormand, Woody Harrelson ve Sam Rockwell’in başrollerini paylaştığı Üç Billboard Ebbing, Missouri Dışında, kızının tecavüz ve cinayetinin faillerinin bulunamaması üzerine öfkelenen bir annenin hikayesini anlatıyor. Film, eleştirmenler tarafından büyük beğeni topladı ve birçok ödüle layık görüldü.

2. Suyun Sesi (The Shape of Water)

Guillermo del Toro’nun yönettiği ve Sally Hawkins, Michael Shannon ve Richard Jenkins’in başrollerini paylaştığı Suyun Sesi, 1960’lı yıllarda Baltimore’da geçen bir aşk hikayesini anlatıyor. Film, bir temizlik görevlisi olan Elisa Esposito ile bir su yaratığı arasındaki aşkı konu alıyor. Suyun Sesi, eleştirmenler tarafından büyük beğeni topladı ve birçok ödüle layık görüldü.

3. Dunkirk

Christopher Nolan’ın yönettiği ve Fionn Whitehead, Tom Hardy ve Cillian Murphy’nin başrollerini paylaştığı Dunkirk, II. Dünya Savaşı sırasında İngiliz ordusunun Dunkirk’ten tahliyesini konu alıyor. Film, eleştirmenler tarafından büyük beğeni topladı ve birçok ödüle layık görüldü.

4. Lady Bird

Greta Gerwig’in yönettiği ve Saoirse Ronan, Laurie Metcalf ve Tracy Letts’in başrollerini paylaştığı Lady Bird, 2002 yılında Sacramento’da geçen bir gençlik hikayesini anlatıyor. Film, eleştirmenler tarafından büyük beğeni topladı ve birçok ödüle layık görüldü.

5. Get Out

Jordan Peele’nin yönettiği ve Daniel Kaluuya, Allison Williams ve Catherine Keener’ın başrollerini paylaştığı Get Out, bir Afrikalı-Amerikalı adamın beyaz kız arkadaşının ailesiyle tanışmaya gittiğinde yaşadığı olayları konu alıyor. Film, eleştirmenler tarafından büyük beğeni topladı ve birçok ödüle layık görüldü.

6. Phantom Thread

Paul Thomas Anderson’ın yönettiği ve Daniel Day-Lewis, Vicky Krieps ve Lesley Manville’in başrollerini paylaştığı Phantom Thread, 1950’li yıllarda Londra’da geçen bir aşk hikayesini anlatıyor. Film, eleştirmenler tarafından büyük beğeni topladı ve birçok ödüle layık görüldü.

7. The Post

Steven Spielberg’in yönettiği ve Meryl Streep, Tom Hanks ve Bob Odenkirk’in başrollerini paylaştığı The Post, 1971 yılında Washington Post’un Pentagon Belgeleri’ni yayınlama kararını konu alıyor. Film, eleştirmenler tarafından büyük beğeni topladı ve birçok ödüle layık görüldü.

8. Call Me by Your Name

Luca Guadagnino’nun yönettiği ve Timothée Chalamet, Armie Hammer ve Michael Stuhlbarg’ın başrollerini paylaştığı Call Me by Your Name, 1980’li yıllarda İtalya’da geçen bir aşk hikayesini anlatıyor. Film, eleştirmenler tarafından büyük beğeni topladı ve birçok ödüle layık görüldü.

9. The Florida Project

Sean Baker’ın yönettiği ve Willem Dafoe, Brooklynn Prince ve Bria Vinaite’in başrollerini paylaştığı The Florida Project, Orlando’da bir motelde yaşayan bir grup çocuğun hikayesini anlatıyor. Film, eleştirmenler tarafından büyük beğeni topladı ve birçok ödüle layık görüldü.

10. Loveless

Andrey Zvyagintsev’in yönettiği ve Maryana Spivak, Aleksey Rozin ve Matvey Novikov’un başrollerini paylaştığı Loveless, Moskova’da yaşayan bir çiftin boşanma sürecinde çocuklarını ihmal etmeleri sonucu yaşanan olayları konu alıyor. Film, eleştirmenler tarafından büyük beğeni topladı ve birçok ödüle layık görüldü.

Faydalı Siteler:


Yayımlandı

kategorisi