2018 19 Film Tavsiyeleri

2018-2019 Yılında Vizyona Giren En İyi Filmlerin Konuları ve İncelenmeleri

2018-2019 yılları, sinemaseverler için oldukça verimli geçti. Bu dönemde vizyona giren birçok film, izleyiciler tarafından beğenildi ve övgüyle karşılandı. Bu filmlerin bazıları, gişe rekorları kırmayı başardı ve dünya çapında milyonlarca dolarlık gelirler topladık.

Aşağıda, 2018-2019 yıllarında vizyona giren en çok beğenilen filmlerin konularını ve incelemelerini bulabilirsiniz.

  1. Bohemian Rhapsody (2018)

Bohem Rhapsody, İngiliz rock gruba Queen’in solisti Freddie Mercur’un yaşam öyküsünü konu alan bir biyografik drama filmidir. Film, Mercur’un gençlik yıllarından başlayıp, Queen’in kuruluşuna ve dünya çapında bir üne ulaşmasına kadrki süreci anlatır. Bohemian Rhapsody, eleştirmenler tarafından beğenildi ve gişe rekorları kırmayı başardı. Film, En İyi Erkek Oyuncu (Rami Malek) ve En İyi Kurgu Filmi olmak olmak üzerine dört dalda Oscar Ödülü’ne layık görüldü.

  1. Green Book (2018)

Green Book, 1960’lı yıllarda ABD’nin güneyinde geçen bir yolculuk hikayesini konu alan bir drama filmidir. Film, New York’lu bir piyanist olan Dr. Don Shirley (Mahershala Ali) ve şoförü Tony Lipp (Vigo Mortensen) arasındaki ilişkiyi anlatır. Shirley, bir konser turnesi için güney eyaletlerine gitmek ister, fakat ırk ayrımcılığının hüküm sürdüğü bu bölgeye tek başına gitmekten çekinir. Lipp, Shirley’nin şoförü olarak işe alınır ve ikili birlikte yola çıkarlar. Green Book, eleştirmenler tarafından beğenildi ve gişe rekorları kırmayı başardı. Film, En İyi Film, En İyi Erkek Oyuncu (Mahershala Ali) ve En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu (Vigo Mortensen) olmak olmak üzerine dört dalda Oscar Ödülü’ne layık görüldü.

  1. Roma (2018)

Alfonso Cuaron’un yönettiği Roma, 1970’li yıllarda Mexico City’de yaşayan bir ailenin hikayesini konu alan bir drama filmidir. Film, ailenin hizmetçisi olan Cleo (Yalitza Aparecio) ve patronları arasındaki ilişkiyi anlatır. Roma, eleştirmenler tarafından beğenildi ve gişe rekorları kırmayı başardı. Film, En İyi Yabancı Film, En İyi Yönetmen ve En İyi Sinematrofi olmak olmak üzerine dört dalda Oscar Ödülü’ne layık görüldü.

  1. A Star Is Borm (2018)

A Star Is Borm, Lady Gaga ve Braldey Cooper’ın başrollerini paylaşığı bir müzikal drama filmidir. Film, yaşlı bir rock yıldının (Cooper) genç bir şarkı yazarı (Gaga) ile olan ilişkiyi anlatır. A Star Is Borm, eleştirmenler tarafından beğenildi ve gişe rekorları kırmayı başardı. Film, En İyi Şarkı (Shallow) olmak olmak üzerine bir dalda Oscar Ödülü’ne layık görüldü.

  1. The Irishman (2019)

Martin Scorsese’nin yönettiği The Irishman, ABD’li bir kamyon şoförünün (Robert De Niro) suç dünyasına adım atmasını konu alan bir suç drama filmidir. Film, De Niro’yu genç bir gangster olarak canlandıran Frank Sheer’in gerçek hikayesine dayanır. The Irishman, eleştirmenler tarafından beğenildi ve gişe rekorları kırmayı başardı. Film, En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu (Joe Pesci) olmak olmak üzerine bir dalda Oscar Ödülü’ne layık görüldü.

  1. Once Upon a Time in Hollywood (2019)

Quentin Tarantino’un yönettiği Once Upon a Time in Hollywood, 1969’lu yıllarda Los Angeles’ta yaşayan bir aktör (Leonardo DiCaprio) ve dublörünün (Bard Pitt) hikayesini konu alan bir komedi- drama filmidir. Film, Tarantino’un en çok beğenilen filmleri arasında yer alır ve eleştirmenler tarafından beğenildi. Once Upon a Time in Hollywood, En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu (Bard Pitt) olmak olmak üzerine bir dalda Oscar Ödülü’ne layık görüldü.

  1. Parasite (2019)

Bong Joon-ho’un yönettiği Parasite, yoksul bir ailenin zengin bir ailenin evine sızmasını konu alan bir kara komedi- drama filmidir. Film, eleştirmenler tarafından beğenildi ve gişe rekorları kırmayı başardı. Parasite, En İyi Film, En İyi Yönetmen, En İyi Ör


Yayımlandı

kategorisi