All About That Jazz Apple

All About That Jazz Apple

All About That Jazz Apple, 1979 yapımı bir Amerikan müzikal drama filmidir. Bob Fosse tarafından yönetilen ve yazılan film, Fosse’un kendi hayatına dayanmaktadır. Filmde Roy Scheider, Jessica Lange, Leland Palmer, Ann Reinking ve Ben Vereen rol almaktadır.

Film, 1970’lerin New York’unda geçmektedir. Joe Gideon (Scheider), başarılı bir koreograf ve yönetmendir. Ancak, kişisel hayatı bir karmaşadır. Eşi (Lange) onu terk etmiştir ve oğlu (Palmer) uyuşturucu bağımlısıdır. Gideon ayrıca, kalp rahatsızlığı nedeniyle ölmek üzeredir.

Gideon, yeni bir müzikal üzerinde çalışmaya başlar. Müzikal, caz müzisyeni Joe Jones’un (Vereen) hayatına dayanmaktadır. Gideon, müzikali hazırlarken, kendi hayatını da gözden geçirir.

All About That Jazz, eleştirmenler tarafından büyük beğeni topladı. Film, En İyi Film, En İyi Yönetmen, En İyi Erkek Oyuncu, En İyi Kadın Oyuncu, En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu ve En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu dallarında olmak üzere altı Akademi Ödülü kazandı.

Film, müzikal türünün en önemli eserlerinden biri olarak kabul edilir. Film, caz müziğinin tarihini ve önemini vurgulamaktadır. Ayrıca, film, sanatçının hayatı ve sanatı arasındaki ilişkiyi de ele almaktadır.

Konuyla İlgili Faydalı Siteler ve Dosyalar


Yayımlandı

kategorisi