En Iyi Film Tavsiyeleri 2014

2014, sinemaseverler için harika filmlerin vizyona girdiği bir yıldı. Bu yıl, aksiyondan dramaya, komedi ve gerilim türlerine kadar her zevke hitap eden filmler yayınlandı. İşte 2014’ün en iyi filmlerinden bazıları:

1. Birdman or (The Unexpected Virtue of Ignorance)

Alejandro González Iñárritu’nun yönettiği Birdman, Riggan Thomson (Michael Keaton) adlı eski bir süper kahraman oyuncusunun Broadway’de sahnelediği oyunla kariyerini yeniden canlandırmaya çalışmasını konu alıyor. Film, eleştirmenler tarafından büyük beğeni topladı ve En İyi Film, En İyi Yönetmen, En İyi Erkek Oyuncu ve En İyi Orijinal Senaryo olmak üzere dört Akademi Ödülü kazandı.

2. Boyhood

Richard Linklater’ın yönettiği Boyhood, Mason Evans Jr. (Ellar Coltrane) adlı bir çocuğun 12 yıl boyunca büyümesini konu alıyor. Film, gerçek zamanlı olarak çekildi ve Coltrane, film boyunca fiziksel ve duygusal olarak büyüdü. Boyhood, eleştirmenler tarafından büyük beğeni topladı ve En İyi Film, En İyi Yönetmen, En İyi Erkek Oyuncu ve En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu olmak üzere dört Akademi Ödülü kazandı.

3. The Grand Budapest Hotel

Wes Anderson’ın yönettiği The Grand Budapest Hotel, M. Gustave (Ralph Fiennes) adlı bir otel görevlisinin maceralarını konu alıyor. Film, eleştirmenler tarafından büyük beğeni topladı ve En İyi Film, En İyi Yönetmen, En İyi Orijinal Senaryo ve En İyi Sanat Yönetmeni olmak üzere dört Akademi Ödülü kazandı.

4. Whiplash

Damien Chazelle’in yönettiği Whiplash, Andrew Neiman (Miles Teller) adlı genç bir caz davulcusunun müzik okulundaki deneyimlerini konu alıyor. Film, eleştirmenler tarafından büyük beğeni topladı ve En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu (J.K. Simmons) ve En İyi Ses Kurgusu olmak üzere iki Akademi Ödülü kazandı.

5. Interstellar

Christopher Nolan’ın yönettiği Interstellar, Cooper (Matthew McConaughey) adlı bir astronotun uzay yolculuğunu konu alıyor. Film, eleştirmenler tarafından büyük beğeni topladı ve En İyi Görsel Efekt ve En İyi Ses Miksajı olmak üzere iki Akademi Ödülü kazandı.

6. Gone Girl

David Fincher’ın yönettiği Gone Girl, Nick Dunne (Ben Affleck) adlı bir adamın karısının kaybolmasıyla ilgili gizemi konu alıyor. Film, eleştirmenler tarafından büyük beğeni topladı ve En İyi Kadın Oyuncu (Rosamund Pike) ve En İyi Uyarlama Senaryo olmak üzere iki Akademi Ödülü’ne aday gösterildi.

7. The Theory of Everything

James Marsh’ın yönettiği The Theory of Everything, Stephen Hawking (Eddie Redmayne) adlı fizikçinin hayatını konu alıyor. Film, eleştirmenler tarafından büyük beğeni topladı ve En İyi Erkek Oyuncu (Redmayne) ve En İyi Uyarlama Senaryo olmak üzere iki Akademi Ödülü kazandı.

8. Selma

Ava DuVernay’in yönettiği Selma, Martin Luther King Jr. (David Oyelowo) liderliğindeki sivil haklar hareketini konu alıyor. Film, eleştirmenler tarafından büyük beğeni topladı ve En İyi Film, En İyi Erkek Oyuncu (Oyelowo) ve En İyi Şarkı olmak üzere üç Akademi Ödülü’ne aday gösterildi.

9. Nightcrawler

Dan Gilroy’un yönettiği Nightcrawler, Lou Bloom (Jake Gyllenhaal) adlı bir gece habercisi olan adamın hikayesini konu alıyor. Film, eleştirmenler tarafından büyük beğeni topladı ve En İyi Orijinal Senaryo ve En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu (Gyllenhaal) olmak üzere iki Akademi Ödülü’ne aday gösterildi.

10. The Imitation Game

Morten Tyldum’un yönettiği The Imitation Game, Alan Turing (Benedict Cumberbatch) adlı matematikçinin hayatını konu alıyor. Film, eleştirmenler tarafından büyük beğeni topladı ve En İyi Film, En İyi Erkek Oyuncu (Cumberbatch) ve En İyi Uyarlama Senaryo olmak üzere üç Akademi Ödülü’ne aday gösterildi.

Faydalı Siteler:


Yayımlandı

kategorisi