Ilk Kez Renkli Lens Kullananlara Tavsiyeler

Renkli Lens Kullananlar için Kapsamlı Bir Kılavuz

Renkli lensler, göz rengini değiştirmek ve görünümünüzü dönüştürmek için harika bir yoldur. Ancak, renkli lensleri kullanırken gözlerinizin ve görüşünüzün korunması için belirli önlemlerin ve bakım taleplerini yerine getirmeniz gerekir.

Renkli Lens Seçimi

  • Göz muayenesi yaptırın: Renkli lens takmadan önce kapsamlı bir göz muayenesi yaptırın. Bu, gözlerinizin sağlıklı olup lens takabileceğinden emin olmanıza yardımcı olacaktır.
  • Uygun lensleri seçin: Göz muayenenizden, gözlerinizin eğriliğini, çapını ve reçete gücünü belirleyecektir. Bu bilgiler, sizin için en rahat ve en net görüşü sağlayacak lensleri seçmenize yardımcı olacaktır.
  • Malzemeye karar verin: Renkli lensler, hidrofobik (suyu iten) ve hidrofillik (suyu emen) malzemeler dahil çeşitli malzemeler kullanılarak yapılır. Hidrofobik lensler daha dayanlı ve daha uzun ömürlüdür, ancak daha az nefes alabilirler. Hidrofillik lensler daha nefes alabilirdir, ancak daha az dayanabilirler.
  • Renk ve opaklığı seçin: Renkli lensler, doğal göz renginizden hafifçe daha koyu olan şeffaf lensler ile göz renginizin tamamen opak olan lensler dahil çeşitli opaklık derecelerinde mevcuttur. İstediğiniz görünüm ve lensleri ne sıklıkla takmak istediğiniz gibi tercihlerinize göre bir opaklık derecesi seçin.

Renkli Lens Bakım Talepleri

  • Lensleri her taktığınızda ve çıkardığınızda yıkayın: Lensleri takmadan ve çıkardıktan hemen önce ve hemen sonrasında bir lens solüsyonu ile yıkayın. Bu, lenslerdeki birikintileri ve bakterileri gidermeye yardımcı olacaktır.
  • Lensleri her gece saklayın: Renkli lensleri takmadığınızda, bunları bir lens saklama kabında saklayın. Lens saklama kabını, lens solüsyonu ile doldurun ve lensleri her gece saklayın. Bu, lensleri nemli tutar ve bakterilerin büyümesini önler.
  • Lensleri önerilen süreden fazla takmayın: Renkli lensler, tek kullanımlık, günlük, haftalık ve aylık olarak mevcuttur. Lensleri önerilen süreden fazla takmayın, çünkü bu göz enfekte olma riskini artırabbilir.
  • Gözlerinizde rahimsizlik hissederseniz lensleri çıkartın: Gözlerinizde rahimsizlik, ağrı, kaşıntı, sulanma أو yanma hissi gibi rahimsizlik belirtileri yaşarsaniz, lensleri hemen çıkartın ve bir göz uzmanına başvurun.

Renkli Lens Kullanırken Göz Sağlığı

  • Göz enfekte olma riskini azaltın: Lensleri her taktığınızda ve çıkardığınızda yıkayın, lensleri her gece saklayın ve lensleri önerilen süreden fazla takmayın. Bu önlemlerin tümü, göz enfekte olma riskini azaltır.
  • Göz kuruluğunu önleyin: Renkli lensler göz kuruluğuna yol açabilir. Göz kuruluğunu önlemek için göz damlası kullanın ve lensleri takarken bol su için.
  • Göz muayenelerine gidin: Renkli lens takıyorsaniz, göz muayenelerine her 6-12 ayda bir gitmeniz gerekir. Bu, gözlerinizin sağlıklı olup lensleri takabileceğinden emin olmanıza yardımcı olacaktır.

İlgili Siteler ve Kaynaklar


Yayımlandı

kategorisi