Iş Bankası Yatırım Hesabı Ücreti 2024-2025 Güncel

İş Bankası Yatırım Hesabı Ücretleri

İş Bankası, Türkiye’nin en köklü ve en büyük bankalarından biridir. Yatırım hizmetleri alanında da önemli bir oyuncu olan İş Bankası, müşterilerine çeşitli yatırım ürünleri ve hizmetleri sunmaktadır. Bu ürünler ve hizmetler için İş Bankası tarafından çeşitli ücretler tahsil edilmektedir.

Yatırım Hesabı Saklama Ücreti

İş Bankası’nda yatırım hesabı açmak için herhangi bir ücret ödenmemektedir. Ancak, yatırım hesabında bulunan hisse senetlerinin piyasa değeri ortalaması (TL) belli bir tutarın üzerinde olan hesaplardan üç aylık dönemlerde Yatırım Hesabı Saklama Ücreti tahsil edilmektedir.

Yatırım Hesabı Saklama Ücreti, hesapta bulunan hisse senetlerinin piyasa değeri ortalamasına göre aşağıdaki gibi belirlenmektedir:

  • Piyasa değeri ortalaması 100.000 TL ve altında olan hesaplar için ücret alınmamaktadır.
  • Piyasa değeri ortalaması 100.000 TL ile 1.000.000 TL arasında olan hesaplar için 100 TL ücret tahsil edilmektedir.
  • Piyasa değeri ortalaması 1.000.000 TL ve üzerinde olan hesaplar için 500 TL ücret tahsil edilmektedir.

Yatırım Hesabı Saklama Ücreti, her üç ayın sonunda hesap sahibinin hesap özetine yansıtılmaktadır. Ücret, hesap sahibinin hesabından otomatik olarak tahsil edilmektedir.

Hisse Senedi Komisyonları

İş Bankası’nda hisse senedi işlemleri için işlem hacmine göre değişen komisyon oranları uygulanmaktadır. İşlem hacmi, son 3 aylık dönemde yapılan hisse senedi alış ve satış işlemlerinin toplam değerini ifade etmektedir.

İş Bankası’nda hisse senedi komisyon oranları aşağıdaki gibidir:

  • Günlük işlem hacmi 100.000 TL’ye kadar olan işlemler için %0,25 komisyon tahsil edilmektedir.
  • Günlük işlem hacmi 100.000 TL ile 1.000.000 TL arasında olan işlemler için %0,20 komisyon tahsil edilmektedir.
  • Günlük işlem hacmi 1.000.000 TL ve üzerinde olan işlemler için %0,15 komisyon tahsil edilmektedir.

İş Bankası’nda hisse senedi alış ve satış işlemleri için ayrıca bir işlem ücreti tahsil edilmemektedir.

Diğer Komisyonlar

İş Bankası’nda yatırım hizmetleri kapsamında sunulan diğer ürünler ve hizmetler için de çeşitli ücretler tahsil edilmektedir. Bu ücretlerden bazıları şunlardır:

  • Borsa Yatırım Fonu (BYF) alış ve satış komisyonları
  • Varant ve sertifika alış ve satış komisyonları
  • Kıymetli maden alış ve satış komisyonları
  • Vadesiz mevduat faizi
  • Hesap işletim ücreti

İş Bankası’nda yatırım hizmetleri kapsamında sunulan ürünler ve hizmetler için tahsil edilen ücretler hakkında detaylı bilgi için İş Bankası’nın internet sitesini veya müşteri hizmetlerini ziyaret edebilirsiniz.

İş Bankası Yatırım Hesabı Ücretlerini Azaltmanın Yolları

İş Bankası’nda yatırım hesabı ücretlerini azaltmanın birkaç yolu bulunmaktadır. Bu yöntemlerden bazıları şunlardır:

  • Hisse senedi işlemlerini hafta içi günlerde gerçekleştirmek. İş Bankası’nda hisse senedi işlemlerinde hafta sonu komisyon oranları hafta içi komisyon oranlarından daha yüksektir. Bu nedenle, hisse senedi işlemlerini hafta içi günlerde gerçekleştirmek, komisyon oranlarını düşürmeye yardımcı olacaktır.
  • Günlük işlem hacmini artırmak. İş Bankası’nda hisse senedi komisyon oranları, işlem hacmine göre değişmektedir. Günlük işlem hacmini artırmak, komisyon oranlarını düşürmeye yardımcı olacaktır.
  • Borsa Yatırım Fonu (BYF) kullanmak. İş Bankası’nda BYF alış ve satış işlemlerinden komisyon alınmamaktadır. Bu nedenle, BYF kullanmak, hisse senedi işlemleri için ödenecek komisyon oranlarını düşürmeye yardımcı olacaktır.

İş Bankası’nda yatırım hesabı ücretlerini azaltmak için bu yöntemlerden birini veya birkaçını uygulamayı düşünebilirsiniz.


Yayımlandı

kategorisi