Vaillant Kombi Arıza Işaretleri 2024-2025 Güncel

Vaillant Kombi Arıza İşaretleri

Vaillant kombiler, yüksek verim ve performans sunan, güvenilir ve uzun ömürlü cihazlardır. Ancak, her elektronik cihazda olduğu gibi kombilerde de arızalar meydana gelebilir. Vaillant kombilerde meydana gelen arızaların tespit edilmesi ve giderilmesi için öncelikle arızanın nedenini doğru bir şekilde belirlemek gerekir. Bu nedenle, Vaillant kombi arıza işaretlerini bilmek önemlidir.

Vaillant kombilerde meydana gelen arızalar, genellikle ekranda beliren hata kodları ile bildirilir. Bu hata kodları, kombi arızalarının nedenini ve çözümünü anlamanıza yardımcı olur. Vaillant kombilerde görülen hata kodları şu şekildedir:

F0/F71 Arıza Kodu

Bu hata kodu, kombinin kaloriferlere giden suyu ölçme görevinde olan sensöründe arıza olduğunu belirtir. Bu durumda, sensörde sorun var, bağlantılarında problem var ya da kablosu kopuk durumda olabilir. Bu arızanın giderilmesi için Vaillant servisi ile iletişime geçmeniz gerekir.

F10 Arıza Kodu

Bu hata kodu, kombinin kaloriferlere giden suyu ölçme görevinde olan sensöründe kısa devre olduğunu belirtir. Bu durumda, sensör kablolarında kısa devre olabileceğini, sensörün arızalı olabileceğini belirten Vaillant kombi hata arıza kodudur. Bu arızanın giderilmesi için Vaillant servisi ile iletişime geçmeniz gerekir.

F20 Arıza Kodu

Bu hata kodu, atık gaz ısısının maksimum düzeyde olduğunu belirtir. Dönüş yahut Gidiş sensöründe, ateşleme soketinde veya ateşleme kablosun da sorun olabilir. Vaillant servisi ile görüşmeniz gerekir.

F22 Arıza Kodu

Bu hata kodu, kombinin su basıncının düşük olduğunu belirtir. Bu durumda, kombinin basıncını kontrol etmeniz ve gerekirse dolum vanası ile su basmanız gerekir. Kombi basıncı normal durumdayken bu hata kodunu alıyorsanız, pompa devri düşüktür ya da sensörlerden birinde sorun vardır. Bu durumda, Vaillant servisi ile iletişime geçmeniz gerekir.

F23 Arıza Kodu

Bu hata kodu, kombinin su basıncının çok yüksek olduğunu belirtir. Bu durumda, kombinin basıncını kontrol etmeniz ve gerekirse tahliye vanası ile su tahliye etmeniz gerekir. Kombi basıncı normal durumdayken bu hata kodunu alıyorsanız, pompa devri düşüktür ya da sensörlerden birinde sorun vardır. Bu durumda, Vaillant servisi ile iletişime geçmeniz gerekir.

F24 Arıza Kodu

Bu hata kodu, kombinin su basıncının aşırı düşük olduğunu belirtir. Bu durumda, kombinin basıncını kontrol etmeniz ve gerekirse dolum vanası ile su basmanız gerekir. Kombi basıncı normal durumdayken bu hata kodunu alıyorsanız, pompa devri düşüktür ya da sensörlerden birinde sorun vardır. Bu durumda, Vaillant servisi ile iletişime geçmeniz gerekir.

F28 Arıza Kodu

Bu hata kodu, kombinin alev algılayamadığını belirtir. Bu durumda, gaz girişlerini kontrol etmeniz gerekir. Gaz vanaları kapalı ise açık konuma çevirmeniz gerekir. Gaz vanaları açık ise gaz devresinde sorun olabilir. Mutlaka Vaillant servisi aramalısınız.

F32 Arıza Kodu

Bu hata kodu, kombinin fan motorunda sorun olduğunu belirtir. Fan motoru sıkışma yapmış, kablo demeti arızalanmış, elektronik kart veya holl sensör de sorun yaşayabileceğini göstermektedir. Bu durumda, Vaillant servisi ile iletişime geçmeniz gerekir.

F36 Arıza Kodu

Bu hata kodu, kombinin ateşleme elektrodunda sorun olduğunu belirtir. Ateşleme elektrodu arızası, gaz valfi arızalanması, elektronik kart arızası gibi nedenlerden kaynaklanabilir. Bu durumda, Vaillant servisi ile iletişime geçmeniz gerekir.

F49 Arıza Kodu

Bu hata kodu, kombinin voltajının düşük olduğunu belirtir. Bu durumda, elektrikçi çağırmalı elektriği kontrol ettirmelisiniz. Düşük olduğu durumlarda regülatör kullanabilirsiniz. Sorun elektrikle alakalı değil ise bu durumda lütfen servisle irtibata geçiniz.

F51 Arıza Kodu

Bu hata kodu, kombinin su sıcaklığının çok yüksek olduğunu belirtir. Bu durumda, kombinin su sıcaklığını düşürmeniz gerekir. Su sıcaklığı normal durumdayken bu hata kodunu alıyorsanız, sensörlerden birinde sorun vardır. Bu durumda, Vaillant servisi


Yayımlandı

kategorisi