A101 Işten Ayrılma Şartları

A101’den Nasıl Ayrılırım?

A101’den ayrılmak için öncelikle istifa dilekçesi yazmanız gerekir. İstifa dilekçenizi mağaza müdürünüze veya bölge sorumlunuza şahsen teslim edebilir veya posta yoluyla gönderebilirsiniz. İstifa dilekçenizi yazarken aşağıdaki bilgileri mutlaka belirtmeniz gerekir:

  • Adınız ve soyadınız
  • İşe başlama tarihiniz
  • İşe son verme tarihiniz
  • İstifa etme nedeniniz

İstifa dilekçenizin bir nüshasını da kendiniz saklamanız önemlidir.

A101’den istifa etmeniz halinde, kıdem tazminatı alma hakkınız olup olmadığı işyerinde çalıştığınız süreye göre değişir. 1 Ocak 2023 tarihinden önce işe başlamışsanız, 1 yıldan az çalışmışsanız kıdem tazminatı alamazsınız. 1 yıldan fazla 3 yıldan az çalışmışsanız, 1 yıllık çalışma karşılığı kıdem tazminatı alırsınız. 3 yıldan fazla çalışmışsanız, çalıştığınız her yıl için 30 günlük ücretiniz tutarında kıdem tazminatı alırsınız.

A101’den istifa etmeniz halinde, kullanılmayan yıllık izinlerinizin ücretini de alabilirsiniz. Yıllık izin ücretiniz, izin kullandığınız tarihteki brüt ücretinize göre hesaplanır.

A101’den istifa etmeniz halinde, işe başlamadan önce vermiş olduğunuz taahhütnameler geçerliliğini kaybeder. Örneğin, A101’de çalıştığınız süre boyunca başka bir markette çalışmama taahhüdünde bulunmuşsanız, bu taahhüdünüzü yerine getirmeniz gerekmez.

A101’den İstifa Etme Süreci

A101’den istifa etmeniz halinde, işvereninizle ilişiğiniz istifa dilekçenizi verdiğiniz tarihten itibaren 1 ay sonra kesilecektir. Ancak, işvereninizle karşılıklı anlaşarak bu süreyi daha kısaltabilirsiniz.

İstifa etmeniz halinde, işvereniniz size kıdem tazminatı, kullanılmayan yıllık izin ücreti ve varsa diğer haklarınızı ödemek zorundadır. İşvereniniz bu ödemeleri yapmazsa, yasal yollara başvurabilirsiniz.

A101’den İstifa Etme Şikayetleri

A101’den istifa eden bazı çalışanların şikayetleri arasında, işverenin istifa dilekçesi imzalatırken işçiyi zorlaması, kıdem tazminatı ve diğer haklarını ödememesi, işçiyi mobbinge maruz bırakması gibi durumlar yer almaktadır.

Bu tür şikayetleriniz varsa, öncelikle işvereninizle görüşmeniz ve sorunu çözmeye çalışmanız önerilir. İşvereninizle sorunu çözememeniz halinde, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na veya İş Mahkemesi’ne başvurabilirsiniz.

A101’den İstifa Etme Sonrası Yapılması Gerekenler

A101’den istifa etmeniz halinde, aşağıdaki adımları atmanız faydalı olacaktır:

  • İşvereninizden kıdem tazminatı, kullanılmayan yıllık izin ücreti ve varsa diğer haklarınızın tamamını aldığınızdan emin olun.
  • İşe giriş bildirgenizi işvereninizden alın.
  • SGK’ya işten ayrılış bildirgesi verin.
  • Yeni bir iş bulmak için iş aramaya başlayın.

A101’den İstifa Etme Rehberi

A101’den istifa etmek için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:

  1. İstifa dilekçenizi yazın.
  2. İstifa dilekçenizi işvereninize teslim edin veya posta yoluyla gönderin.
  3. İşvereninizle istifa tarihini belirleyin.
  4. Kıdem tazminatı, kullanılmayan yıllık izin ücreti ve varsa diğer haklarınızı talep edin.
  5. İşe giriş bildirgenizi işvereninizden alın.
  6. SGK’ya işten ayrılış bildirgesi verin.
  7. Yeni bir iş bulmak için iş aramaya başlayın.

A101’den İstifa Etme Soruları

A101’den istifa etmek için ne yapmalıyım?

A101’den istifa etmek için öncelikle istifa dilekçesi yazmanız gerekir. İstifa dilekçenizi mağaza müdürünüze veya bölge sorumlunuza şahsen teslim edebilir veya posta yoluyla gönderebilirsiniz. İstifa dilekçenizi yazarken aşağıdaki bilgileri mutlaka belirtmeniz gerekir:

  • Adınız ve soyadınız
  • İşe başlama tarihiniz
  • İşe son verme tarihiniz
  • İstifa etme nedeniniz

İ


Yayımlandı

kategorisi