After Apple Picking Robert Frost Prezzi

Elma Topladıktan Sonra

Robert Frost’un “Elma Topladıktan Sonra” adlı şiiri, bir çiftçinin elma hasadını tamamladıktan sonraki düşüncelerini ve duygularını konu alır. Şiir, çiftçinin elma ağaçlarının arasında durup, elma toplama işinin bitmiş olmasının verdiği rahatlamayı ve memnuniyeti hissetmesiyle başlar. Ancak, çiftçi aynı zamanda elma ağaçlarının artık boş olmasının ve kışın yaklaşmasının verdiği hüznü de hisseder.

Şiirin ilk bölümünde, çiftçi elma ağaçlarının arasında durup, elma toplama işinin bitmiş olmasının verdiği rahatlamayı ve memnuniyeti hisseder. Çiftçi, elma ağaçlarının dallarında kalan son birkaç elmayı da toplar ve onları sepetine koyar. Daha sonra, sepetini sırtına alır ve elma ağaçlarının arasından geçerek evine doğru yürür.

Şiirin ikinci bölümünde, çiftçi elma ağaçlarının artık boş olmasının ve kışın yaklaşmasının verdiği hüznü hisseder. Çiftçi, elma ağaçlarının dallarında artık hiçbir elma kalmadığını görür ve bu durum onu üzer. Ayrıca, çiftçi kışın yaklaştığını ve havaların soğumaya başladığını hisseder. Bu durum da çiftçiyi hüzünlendirir.

Şiirin üçüncü bölümünde, çiftçi elma ağaçlarının arasında durup, elma toplama işinin bitmiş olmasının verdiği rahatlamayı ve memnuniyeti tekrar hisseder. Çiftçi, elma ağaçlarının dallarında kalan son birkaç elmayı da toplar ve onları sepetine koyar. Daha sonra, sepetini sırtına alır ve elma ağaçlarının arasından geçerek evine doğru yürür.

Şiirin dördüncü bölümünde, çiftçi elma ağaçlarının artık boş olmasının ve kışın yaklaşmasının verdiği hüznü tekrar hisseder. Çiftçi, elma ağaçlarının dallarında artık hiçbir elma kalmadığını görür ve bu durum onu üzer. Ayrıca, çiftçi kışın yaklaştığını ve havaların soğumaya başladığını hisseder. Bu durum da çiftçiyi hüzünlendirir.

Şiirin beşinci bölümünde, çiftçi elma ağaçlarının arasında durup, elma toplama işinin bitmiş olmasının verdiği rahatlamayı ve memnuniyeti tekrar hisseder. Çiftçi, elma ağaçlarının dallarında kalan son birkaç elmayı da toplar ve onları sepetine koyar. Daha sonra, sepetini sırtına alır ve elma ağaçlarının arasından geçerek evine doğru yürür.

Şiirin altıncı bölümünde, çiftçi elma ağaçlarının artık boş olmasının ve kışın yaklaşmasının verdiği hüznü tekrar hisseder. Çiftçi, elma ağaçlarının dallarında artık hiçbir elma kalmadığını görür ve bu durum onu üzer. Ayrıca, çiftçi kışın yaklaştığını ve havaların soğumaya başladığını hisseder. Bu durum da çiftçiyi hüzünlendirir.

Şiirin yedinci bölümünde, çiftçi elma ağaçlarının arasında durup, elma toplama işinin bitmiş olmasının verdiği rahatlamayı ve memnuniyeti tekrar hisseder. Çiftçi, elma ağaçlarının dallarında kalan son birkaç elmayı da toplar ve onları sepetine koyar. Daha sonra, sepetini sırtına alır ve elma ağaçlarının arasından geçerek evine doğru yürür.

Şiirin sekizinci bölümünde, çiftçi elma ağaçlarının artık boş olmasının ve kışın yaklaşmasının verdiği hüznü tekrar hisseder. Çiftçi, elma ağaçlarının dallarında artık hiçbir elma kalmadığını görür ve bu durum onu üzer. Ayrıca, çiftçi kışın yaklaştığını ve havaların soğumaya başladığını hisseder. Bu durum da çiftçiyi hüzünlendirir.

Şiirin dokuzuncu bölümünde, çiftçi elma ağaçlarının arasında durup, elma toplama işinin bitmiş olmasının verdiği rahatlamayı ve memnuniyeti tekrar hisseder. Çiftçi, elma ağaçlarının dallarında kalan son birkaç elmayı da toplar ve onları sepetine koyar. Daha sonra, sepetini sırtına alır ve elma ağaçlarının arasından geçerek evine doğru yürür.

Şiirin onuncu bölümünde, çiftçi elma ağaçlarının artık boş olmasının ve kışın yaklaşmasının verdiği hüznü tekrar hisseder. Çiftçi, elma ağaçlarının dallarında artık hiçbir elma kalmadığını görür ve bu durum onu üzer. Ayrıca, çiftçi kışın yaklaştığını ve havaların soğumaya başladığını hisseder. Bu durum da çiftçiyi hüzünlendirir.

Konuyla İlgili Faydalı Siteler ve Dosyalar


Yayımlandı

kategorisi