Ağustos 2022 Evde Bakım Maaşı Yatan Iller

Ağustos 2022 Evde Bakım Maaşı Yatan İller

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından her ay düzenli olarak ödenen evde bakım maaşları, Ağustos 2022’de de hesaplara yatırılmaya başlandı. 15 Ağustos’ta başlayan ödemeler, 31 Ağustos’a kadar devam edecek.

Evde bakım maaşı yatan iller listesi

Ağustos 2022’de evde bakım maaşı yatan iller şu şekilde:

  • 18 Ağustos: Konya, Erzurum, Tokat, Samsun
  • 19 Ağustos: Ankara, Antalya, Bursa, Çanakkale, Çorum, Denizli, Edirne, Eskişehir, Gaziantep, Isparta, İzmir, Kayseri, Kocaeli, Kütahya, Manisa, Mardin, Mersin, Muğla, Ordu, Sakarya, Samsun, Tekirdağ, Trabzon, Uşak, Yalova
  • 20 Ağustos: Adana, Adıyaman, Afyonkarahisar, Ağrı, Aksaray, Amasya, Ardahan, Artvin, Aydın, Balıkesir, Bilecik, Bingöl, Bitlis, Bolu, Burdur, Çankırı, Çorum, Denizli, Diyarbakır, Düzce, Edirne, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Giresun, Gümüşhane, Hakkari, Hatay, Iğdır, Isparta, İçel (Mersin), İstanbul, İzmir, Kars, Kastamonu, Kayseri, Kırıkkale, Kırklareli, Kırşehir, Kocaeli, Konya, Kütahya, Malatya, Manisa, Mardin, Mersin, Muğla, Muş, Nevşehir, Niğde, Ordu, Osmaniye, Rize, Sakarya, Samsun, Siirt, Sinop, Sivas, Şanlıurfa, Şırnak, Tekirdağ, Tokat, Trabzon, Tunceli, Uşak, Van, Yalova, Yozgat, Zonguldak

Evde bakım maaşı nasıl alınır?

Evde bakım maaşı almak için öncelikle engelli kişinin, %50 ve üzeri engelli olduğuna dair bir sağlık kurulu raporu alması gerekir. Bu rapor, aile hekimi tarafından düzenlenebileceği gibi, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na bağlı hastanelerden de alınabilir.

Engelli kişinin sağlık kurulu raporunu aldıktan sonra, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na bağlı il müdürlüklerine veya Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına başvuru yapması gerekir. Başvuru sırasında, engelli kişinin kimlik bilgileri, sağlık kurulu raporu, ikametgah belgesi ve vasi veya bakıcıya ait kimlik bilgileri ibraz edilmelidir.

Başvuruların değerlendirilmesinin ardından, engelli kişinin bakıma muhtaç olduğuna karar verilirse, evde bakım maaşı almaya hak kazanır. Evde bakım maaşı ödemeleri, her ayın 15’i ile 31’i arasında yapılır.

Evde bakım maaşı ne kadar oldu?

Temmuz ayında memur maaş katsayısında yaşanan değişiklikle birlikte, evde bakım maaşı ödemesi de zamlandı. Buna göre, Ağustos 2022’de evde bakım maaşı 5 bin 98 TL olarak ödenecek.

Evde bakım maaşı sorgulama nasıl yapılır?

Evde bakım maaşı ödemelerinin hesabınıza yatıp yatmadığını, e-Devlet üzerinden veya SMS ile sorgulayabilirsiniz.

E-Devlet üzerinden evde bakım maaşı sorgulama

E-Devlet’e giriş yaptıktan sonra, “Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı” sekmesine tıklayın. Ardından, “Engelli Aylıkları” seçeneğine tıklayın. Açılan sayfada, “Evde Bakım Aylığı Sorgulama” seçeneğine tıklayarak, maaşınızın yatıp yatmadığını öğrenebilirsiniz.

SMS ile evde bakım maaşı sorgulama

Evde bakım maaşı ödemelerinin hesabınıza yatıp yatmadığını, cep telefonunuzdan SMS göndererek de sorgulayabilirsiniz. Bunun için, cep telefonunuzdan 4747‘ye BAKIYE yazıp, gönderin. Gelen mesajda, maaşınızın yatıp yatmadığını öğrenebilirsiniz.

Evde bakım maaşı yatan iller listesi, her ay düzenli olarak güncellenmektedir. Evde bakım maaşı ödemelerinin hesabınıza yatıp yatmadığını öğrenmek için, e-Devlet üzerinden veya SMS ile sorgulama yapabilirsiniz.


Yayımlandı

kategorisi