Ahdım Var Benim Apple

Ahdım Var Benim Apple: Konusu ve İncelemesi

Ahdım Var Benim Apple, 2018 yılında yayınlanan ve yönetmenliğini Semih Kaplanoğlu’nun yaptığı bir Türk dram filmidir. Film, 1915 yılında Ermeni Soykırımı sırasında Anadolu’dan Suriye’ye göç eden bir ailenin hikayesini anlatıyor. Film, Kaplanoğlu’nun “Buğday” üçlemesinin ikinci filmidir.

Film, 1915 yılında Anadolu’da yaşayan Ermeni bir aile olan Nalbantyan ailesinin hikayesini anlatıyor. Ailenin babası Hovsep Nalbantyan (Erdal Beşikçioğlu), annesi Maryam Nalbantyan (Tuba Büyüküstün) ve çocukları Aram (Doğaç Yılmaz) ve Lilit (Elit İşcan) vardır. Aile, Ermeni Soykırımı sırasında Osmanlı askerleri tarafından köylerinden sürülür ve Suriye’ye doğru zorlu bir yolculuğa çıkar. Yolculuk sırasında aile birçok zorlukla karşılaşır ve sonunda Suriye’nin Halep şehrine ulaşırlar.

Halep’te aile, Ermeni Soykırımı’ndan kurtulan diğer Ermenilerle birlikte bir mülteci kampında yaşamaya başlar. Kampta aile, açlık, hastalık ve ölümle mücadele eder. Bir süre sonra aile, kampı terk ederek Halep’in dışında bir köyde yaşamaya başlar. Köyde aile, geçimini çiftçilik yaparak sağlar.

Yıllar sonra, Aram ve Lilit büyümüştür ve kendi ailelerini kurmuşlardır. Aram, bir öğretmen olarak çalışmaktadır ve Lilit ise bir ev hanımıdır. Bir gün, Aram ve Lilit’in köyüne bir grup Türk askeri gelir. Askerler, köydeki Ermenileri tutuklar ve onları bir toplama kampına götürürler. Aram ve Lilit de tutuklanan Ermeniler arasındadır.

Toplama kampında Aram ve Lilit, açlık, hastalık ve işkenceyle mücadele ederler. Bir süre sonra Aram ve Lilit, toplama kampından kaçmayı başarırlar. Kaçtıktan sonra Aram ve Lilit, Suriye’den ayrılırlar ve Avrupa’ya giderler. Avrupa’da Aram ve Lilit, yeni bir hayat kurarlar ve çocuklarını büyütürler.

Ahdım Var Benim Apple, Ermeni Soykırımı’nın kurbanlarının hikayesini anlatan güçlü bir filmdir. Film, Ermeni Soykırımı’nın vahşetini ve Ermeni halkının yaşadığı acıları gözler önüne seriyor. Film, aynı zamanda Ermeni halkının mücadelesini ve umudunu da anlatıyor.

Ahdım Var Benim Apple ile İlgili Faydalı Siteler ve Dosyalar


Yayımlandı

kategorisi