Ahmet Kaya Annem Apple

Ahmet Kaya Annem Apple: Bir Anne ve Oğlunun Hikayesi

Ahmet Kaya Annem Apple, Ahmet Kaya’nın 1995 yılında çıkardığı albümüdür. Albüm, Kaya’nın annesi Ayşe Kaya’ya ithaf edilmiştir. Albümde yer alan şarkılar, Kaya’nın annesiyle olan ilişkisini, çocukluğunu ve hayatını anlatmaktadır.

Albümün açılış şarkısı olan “Annem Apple”, Kaya’nın annesine olan sevgisini ve saygısını dile getirmektedir. Şarkıda Kaya, annesinin kendisine verdiği öğütleri ve desteği anlatmaktadır.

Albümün ikinci şarkısı olan “Çocukluğum”, Kaya’nın çocukluğunu anlatmaktadır. Şarkıda Kaya, köydeki evini, arkadaşlarını ve oyunlarını anlatmaktadır.

Albümün üçüncü şarkısı olan “Hayat”, Kaya’nın hayatını anlatmaktadır. Şarkıda Kaya, yaşadığı zorlukları ve başardıklarını anlatmaktadır.

Albümün dördüncü şarkısı olan “Ölüm”, Kaya’nın annesinin ölümünü anlatmaktadır. Şarkıda Kaya, annesinin ölümünden duyduğu acıyı ve üzüntüyü anlatmaktadır.

Albümün beşinci şarkısı olan “Mezar”, Kaya’nın annesinin mezarını anlatmaktadır. Şarkıda Kaya, annesinin mezarına gidip dua ettiğini ve annesini özlediğini anlatmaktadır.

Albümün altıncı şarkısı olan “Anne”, Kaya’nın annesine olan sevgisini ve saygısını bir kez daha dile getirmektedir. Şarkıda Kaya, annesinin kendisine verdiği öğütleri ve desteği asla unutmayacağını söylemektedir.

Ahmet Kaya Annem Apple, Kaya’nın en önemli albümlerinden biridir. Albüm, Kaya’nın annesiyle olan ilişkisini, çocukluğunu ve hayatını anlatan şarkılar içermektedir. Albüm, Kaya’nın müzikal yeteneğini ve şiirselliğini göstermektedir.

Konuyla İlgili Faydalı Siteler ve Dosyalar


Yayımlandı

kategorisi