Aöl Kayıt Yenileme Ücreti 2024-2025 Güncel

AÖL Kayıt Yenileme Ücreti Ne Kadar?

Açık Öğretim Lisesi (AÖL), Türkiye’de örgün eğitime devam edemeyen veya örgün eğitime devam etme imkanı olmayan öğrencilerin lise diploması almalarını sağlayan bir eğitim sistemidir. AÖL’ye kayıt yaptırmak veya kayıt yenilemek isteyen öğrencilerden belli bir ücret talep edilmektedir.

2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı AÖL Kayıt Yenileme Ücreti

2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı için AÖL kayıt yenileme ücreti 160 TL olarak belirlenmiştir. Bu ücret, anlaşmalı bankalar aracılığıyla yatırılabilmektedir.

Kayıt Yenileme Ücreti Nasıl Yatırılır?

AÖL kayıt yenileme ücreti, anlaşmalı bankalar aracılığıyla aşağıdaki şekilde yatırılabilir:

  • T.C. Ziraat Bankası,
  • Türkiye Halk Bankası,
  • Türkiye Vakıflar Bankası

Kayıt yenileme ücretini yatırmak için öncelikle AÖL internet sitesinden Kayıt Yenileme İşlemleri sayfasına giriş yapılması gerekmektedir. Bu sayfadan Kayıt Yenileme Ücretini Yatır butonuna tıklanarak, Kayıt Yenileme Ücreti Ödeme ekranına ulaşılır. Bu ekranda Kayıt Yenileme İşlem Numarası ve T.C. Kimlik Numarası girilerek, Kayıt Yenileme Ücreti Ödeme butonuna tıklanır. Açılan sayfada Kayıt Yenileme Ücretinin yatırılabileceği bankaların logosu yer almaktadır. Öğrenci, Kayıt Yenileme Ücretini yatırmak istediği bankanın logosuna tıklayarak, bankanın internet sitesine veya mobil uygulamasına yönlendirilir. Bankanın internet sitesi veya mobil uygulamasına giriş yaptıktan sonra, Kayıt Yenileme Ücretinin yatırılacağı hesap numarası ve Kayıt Yenileme İşlem Numarası girilerek, Kayıt Yenileme Ücreti yatırılır.

Kayıt Yenileme Ücreti Ne Zaman Yatırılır?

AÖL kayıt yenileme işlemleri, her eğitim öğretim yılı başında eylül-ekim aylarında gerçekleştirilmektedir. 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı için AÖL kayıt yenileme işlemleri 15 Eylül 2023 – 16 Ekim 2023 tarihleri arasında yapılacaktır. Bu tarihler arasında kayıt yenileme ücretini yatırmayan öğrenciler, 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı sınavlarına katılamayacaklardır.

Kayıt Yenileme Ücreti İade Edilir mi?

AÖL kayıt yenileme ücreti, kayıt yenileme işleminin tamamlanmasından sonra iade edilmemektedir.

Kayıt Yenileme Ücreti Muafiyeti

Aşağıdaki durumlardan herhangi birine giren öğrencilerden, AÖL kayıt yenileme ücreti alınmamaktadır:

  • Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumunda kalan öğrenciler,
  • Sağlık Kurulu raporu ile en az % 40 engelli olan öğrenciler,
  • Tutuklu, hükümlü veya denetimli serbestlik kapsamında olan öğrenciler.

Bu durumdaki öğrenciler, kayıt yenileme işlemi sırasında Kayıt Yenileme İşlem Numarası ve Engelli Kimlik Kartı veya Sağlık Kurulu Raporunu ibraz ederek, kayıt yenileme ücretinden muafiyet alabilirler.

Sonuç olarak, 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı için AÖL kayıt yenileme ücreti 160 TL olarak belirlenmiştir. Bu ücret, anlaşmalı bankalar aracılığıyla Eylül-Ekim ayları arasında yatırılabilir. Kayıt yenileme ücreti, kayıt yenileme işleminin tamamlanmasından sonra iade edilmemektedir.


Yayımlandı

kategorisi