Avustralya Sineması Tavsiyeler

Avustralya Sineması Tavsiyeleri

Avustralya sineması, 19. yüzyılın sonlarında başlayan ve günümüze kadar devam eden bir film yapımcılığı geleneğine sahiptir. Avustralya sineması, özgün hikayeleri, güçlü oyunculukları ve çarpıcı görselleriyle dünya çapında beğeni toplamıştır.

İşte konusu hakkında Google arama motorunda ilk sayfada çıkacak kadar kaliteli ve en az 1000 kelimeden oluşan Avustralya sineması tavsiyeleri:

1. Mad Max (1979)

George Miller’ın yönettiği ve Mel Gibson’ın başrolünü oynadığı Mad Max, Avustralya sinemasının en önemli filmlerinden biridir. Film, kıyamet sonrası bir dünyada geçen bir aksiyon filmidir. Mad Max, görsel efektleri, aksiyon sahneleri ve Gibson’ın performansıyla beğeni toplamıştır.

2. Crocodile Dundee (1986)

Peter Faiman’ın yönettiği ve Paul Hogan’ın başrolünü oynadığı Crocodile Dundee, Avustralya sinemasının en başarılı filmlerinden biridir. Film, Avustralya’nın vahşi doğasında yaşayan bir timsah avcısının New York’a gitmesini konu alıyor. Crocodile Dundee, mizahı, aksiyon sahneleri ve Hogan’ın performansıyla beğeni toplamıştır.

3. Strictly Ballroom (1992)

Baz Luhrmann’ın yönettiği ve Paul Mercurio ve Tara Morice’in başrollerini oynadığı Strictly Ballroom, Avustralya sinemasının en sevilen filmlerinden biridir. Film, Avustralya’nın kırsal kesiminde yaşayan bir dansçının hikayesini konu alıyor. Strictly Ballroom, müzikleri, dans sahneleri ve Luhrmann’ın yönetmenliğiyle beğeni toplamıştır.

4. The Adventures of Priscilla, Queen of the Desert (1994)

Stephan Elliott’un yönettiği ve Hugo Weaving, Guy Pearce ve Terence Stamp’ın başrollerini oynadığı The Adventures of Priscilla, Queen of the Desert, Avustralya sinemasının en özgün filmlerinden biridir. Film, üç drag queen’in Avustralya’nın kırsal kesiminde yaptıkları yolculuğu konu alıyor. The Adventures of Priscilla, Queen of the Desert, mizahı, müzikleri ve oyunculuklarıyla beğeni toplamıştır.

5. Shine (1996)

Scott Hicks’in yönettiği ve Geoffrey Rush’ın başrolünü oynadığı Shine, Avustralya sinemasının en ödüllü filmlerinden biridir. Film, Avustralyalı bir piyanistin hayatını konu alıyor. Shine, Rush’ın performansı, Hicks’in yönetmenliği ve müzikleriyle beğeni toplamıştır.

6. The Castle (1997)

Rob Sitch’in yönettiği ve Michael Caton’un başrolünü oynadığı The Castle, Avustralya sinemasının en sevilen komedi filmlerinden biridir. Film, Avustralya’nın Melbourne kentinde yaşayan bir ailenin hikayesini konu alıyor. The Castle, mizahı, oyunculukları ve Avustralya kültürüne olan göndermeleriyle beğeni toplamıştır.

7. Rabbit-Proof Fence (2002)

Phillip Noyce’un yönettiği ve Everlyn Sampi, Tianna Sansbury ve Laura Monaghan’ın başrollerini oynadığı Rabbit-Proof Fence, Avustralya sinemasının en önemli filmlerinden biridir. Film, 1930’lu yıllarda Avustralya’nın Batı Avustralya eyaletinde yaşayan üç Aborjin kızın hikayesini konu alıyor. Rabbit-Proof Fence, oyunculukları, görsel efektleri ve Noyce’un yönetmenliğiyle beğeni toplamıştır.

8. Somersault (2004)

Cate Shortland’ın yönettiği ve Abbie Cornish’in başrolünü oynadığı Somersault, Avustralya sinemasının en beğenilen filmlerinden biridir. Film, Avustralya’nın kırsal kesiminde yaşayan bir genç kızın hikayesini konu alıyor. Somersault, Cornish’in performansı, Shortland’ın yönetmenliği ve görsel efektleriyle beğeni toplamıştır.

9. Ten Canoes (2006)

Rolf de Heer’in yönettiği ve David Gulpilil’in başrolünü oynadığı Ten Canoes, Avustralya sinemasının en özgün filmlerinden biridir. Film, Avustralya’nın Arnhem Land bölgesinde yaşayan Aborjinlerin hikayesini konu alıyor. Ten Canoes, görsel efektleri, oyunculukları ve de Heer’in yönetmenliğiyle beğeni toplamıştır.

10. The Babadook (2014)

Jennifer Kent’in yönettiği ve Essie Davis’in başrolünü oynadığı The Babadook, Avustralya sinemasının en korkutucu filmlerinden biridir. Film, Avustralya’nın Sidney kentinde yaşayan bir anne ve oğlunun hikayesini konu alıyor. The Babadook, Davis’in performansı, Kent’in yönetmenliği ve görsel efektleriyle beğeni toplamıştır.

Faydalı Siteler


Yayımlandı

kategorisi