Balık Gölün Hikayesi

Balık Gölün Hikayesi

Bir zamanlar, küçük bir köyün yakınında güzel bir göl varmış. Göl, balıklarla doluymuş ve köylüler geçimlerini balıkçılıkla sağlıyormuş.

Bir gün, köyün en iyi balıkçısı olan Ali, gölde balık tutarken bir şişe bulmuş. Şişenin içinde bir mektup varmış. Ali, mektubu açıp okumaya başlamış. Mektupta, bir balık kralının hikayesi anlatılıyormuş.

Balık kralı, gölün en büyük balığıymış. Çok bilge ve güçlü bir balıkmış. Bir gün, balık kralı bir fırtınaya yakalanmış ve gölün kıyısına vurmuş. Köylüler, balık kralını bulmuşlar ve onu kurtarmışlar. Balık kralı, köylülere teşekkür etmek için onlara bir hediye vermiş. Hediye, bir sihirli ağmış.

Sihirli ağ, her zaman balık doluymuş. Köylüler, sihirli ağ sayesinde geçimlerini daha rahat sağlamaya başlamışlar. Ancak, bir süre sonra köylüler açgözlü olmaya başlamışlar. Her gün daha fazla balık tutmaya başlamışlar.

Bir gün, balık kralı köylülere görünmüş ve onlara şöyle demiş: “Açgözlülüğünüz yüzünden göldeki balıklar tükenmek üzere. Eğer balık tutmaya devam ederseniz, göldeki tüm balıklar ölecek ve siz de geçiminizi kaybedeceksiniz.”

Köylüler, balık kralının sözlerini duyduklarında çok korkmuşlar. Balık tutmayı bırakmışlar ve göldeki balıkları korumaya başlamışlar.

Yıllar sonra, göldeki balıklar tekrar çoğalmış ve köylüler geçimlerini tekrar balıkçılıkla sağlamaya başlamışlar. Köylüler, balık kralının hediyesini asla unutmamışlar ve göldeki balıkları korumaya devam etmişler.

Konuyla İlgili Faydalı Siteler ve Dosyalar


Yayımlandı

kategorisi