Biraz Gelir Misiniz Pdf

Biraz Gelir Misiniz?

Biraz Gelir Misiniz? Türk edebiyatının önemli isimlerinden biri olan Reşat Nuri Güntekin’in 1936 yılında yayımlanan romanıdır. Roman, İstanbul’da yaşayan bir ailenin ekonomik ve sosyal sorunlarını konu edinmektedir.

Romanın başkahramanı olan Nuri Bey, orta halli bir ailenin çocuğudur. Babası memur, annesi ise ev hanımıdır. Nuri Bey, İstanbul Üniversitesi’nde hukuk okumaktadır. Ancak, babasının ölümü üzerine okulunu bırakmak zorunda kalır.

Nuri Bey, iş bulmak için çeşitli yerlere başvurur. Ancak, iş bulamaz. Sonunda, bir arkadaşının tavsiyesi üzerine bir gazetede muhabir olarak işe başlar. Nuri Bey, gazeteci olarak çalışırken birçok önemli haberi kaleme alır. Ancak, gazetedeki maaşı geçimini sağlamaya yetmez.

Nuri Bey, geçimini sağlamak için çeşitli işler yapmaya başlar. Bir süre özel ders verir. Daha sonra, bir şirketin muhasebe bölümünde çalışır. Ancak, bu işlerden de istediği parayı kazanamaz.

Nuri Bey, bir gün gazetede bir ilan görür. İlanda, bir şirketin genel müdür yardımcısı aranmaktadır. Nuri Bey, bu işe başvurur ve işe alınır. Nuri Bey, yeni işinde çok çalışır ve kısa sürede şirketin genel müdürü olur.

Nuri Bey, şirketin genel müdürü olduktan sonra çok para kazanmaya başlar. Ancak, parası arttıkça sorunları da artar. Nuri Bey, karısıyla anlaşamaz hale gelir. Çocukları da onu sevmez. Nuri Bey, sonunda yalnız kalır.

Biraz Gelir Misiniz? romanı, paranın mutluluk getirmediğini anlatan bir romandır. Roman, aynı zamanda, aile bağlarının önemini vurgulamaktadır.

Konuyla İlgili Faydalı Siteler ve Dosyalar


Yayımlandı

kategorisi