Biz Evde Yokuz Tekirdağ

Biz Evde Yokuz Tekirdağ: Bir Ailenin Dramı

Biz Evde Yokuz Tekirdağ, 2017 yılında vizyona giren ve büyük beğeni toplayan bir Türk dram filmidir. Film, Tekirdağ’da yaşayan bir ailenin yaşadığı dramı konu almaktadır.

Filmin başrollerinde Haluk Bilginer, Binnur Kaya, Fatih Artman ve Elifcan Ongurlar yer almaktadır. Filmin yönetmenliğini ise Ömer Faruk Sorak üstlenmiştir.

Biz Evde Yokuz Tekirdağ, 2017 yılında düzenlenen 36. İstanbul Film Festivali’nde En İyi Film Ödülü’nü kazanmıştır. Film ayrıca, 2018 yılında düzenlenen 23. Ankara Uluslararası Film Festivali’nde En İyi Yönetmen Ödülü’nü kazanmıştır.

Filmin Konusu

Biz Evde Yokuz Tekirdağ, Tekirdağ’da yaşayan bir ailenin yaşadığı dramı konu almaktadır. Ailenin babası olan Ahmet (Haluk Bilginer), bir inşaat işçisidir. Annesi olan Ayşe (Binnur Kaya), bir ev hanımıdır. Çocukları olan Deniz (Fatih Artman) ve Elif (Elifcan Ongurlar) ise lise öğrencisidir.

Ailenin hayatı, Ahmet’in işten çıkarılmasıyla altüst olur. Ahmet, işsiz kalınca geçimini sağlamakta zorlanır. Ayşe ise, Ahmet’in işsiz kalmasıyla birlikte ev işlerini ve çocukların bakımını tek başına üstlenmek zorunda kalır.

Deniz ve Elif, anne ve babalarının yaşadığı sorunlardan etkilenirler. Deniz, okulda başarısız olmaya başlar. Elif ise, arkadaşlarıyla sorunlar yaşamaya başlar.

Ailenin durumu giderek kötüleşir. Ahmet ve Ayşe, boşanma noktasına gelirler. Deniz ve Elif ise, anne ve babalarının boşanmasıyla birlikte iyice dağılırlar.

Bir gün, Ahmet ve Ayşe, çocuklarını alarak Tekirdağ’dan ayrılmaya karar verirler. Aile, yeni bir başlangıç yapmak için İstanbul’a taşınır.

Filmin Eleştirisi

Biz Evde Yokuz Tekirdağ, eleştirmenlerden olumlu yorumlar almıştır. Filmin gerçekçi anlatımı, güçlü oyunculukları ve etkileyici hikayesi övgüyle karşılanmıştır.

Filmin yönetmeni Ömer Faruk Sorak, Biz Evde Yokuz Tekirdağ ile birlikte Türk sinemasına önemli bir katkı sağlamıştır. Film, Türk aile yapısının sorunlarına dikkat çekmesi ve gerçekçi anlatımıyla izleyicilerin beğenisini kazanmıştır.

Filmin Faydalı Siteleri ve İlgili Dosyaları


Yayımlandı

kategorisi