Christine De Pizan City Of Ladies Pdf

Christine de Pizan’ın Kadınlar Şehri: Ortaçağ’da Kadınların Savunması

Christine de Pizan’ın Kadınlar Şehri, 1405 yılında yazılmış bir alegorik romandır. Roman, kadınların erkeklere eşit olduğunu ve toplumda önemli bir rol oynayabileceğini savunmaktadır. Kadınlar Şehri, Ortaçağ’da kadınların hakları konusunda yazılmış en önemli eserlerden biridir.

Roman, yazarın bir rüyasıyla başlar. Rüyasında yazar, üç kadın tarafından ziyaret edilir. Bu kadınlar, Kadınlar Şehri’nin kraliçesi olan Reason, onun danışmanı olan Rectitude ve onun hizmetçisi olan Justice’dir. Kadınlar, yazara Kadınlar Şehri’ni gösterirler ve ona kadınların erkeklere eşit olduğunu anlatırlar.

Kadınlar Şehri, mükemmel bir şehirdir. Şehirde kadınlar ve erkekler eşittir. Kadınlar, eğitim alabilir, iş sahibi olabilir ve siyasete katılabilirler. Şehirde ayrıca, kadınların haklarını koruyan yasalar vardır.

Kadınlar Şehri, Ortaçağ’da kadınların hakları konusunda yazılmış en önemli eserlerden biridir. Roman, kadınların erkeklere eşit olduğunu ve toplumda önemli bir rol oynayabileceğini savunmaktadır. Kadınlar Şehri, günümüzde de kadın hakları aktivistleri tarafından sıklıkla referans alınmaktadır.

Konuyla İlgili Faydalı Siteler ve Dosyalar


Yayımlandı

kategorisi