Diyet Cheesecake Tarifi

Diyet Cheesecake Tarifi

Cheesecake, lezzetli ve popüler bir tatlıdır. Ancak, yüksek kalorili ve yağlı olması nedeniyle diyet yapan kişiler için uygun değildir. Bu nedenle, diyet yapan kişiler için özel olarak hazırlanmış diyet cheesecake tarifleri bulunmaktadır.

Diyet cheesecake tarifleri, normal cheesecake tariflerinden daha az kalori ve yağ içerir. Bu sayede, diyet yapan kişiler de bu lezzetli tatlıyı gönül rahatlığıyla tüketebilirler.

Diyet cheesecake tarifleri hazırlamak için, öncelikle bir adet graham kraker kabuğu hazırlamanız gerekir. Bunun için, 10 adet graham krakeri rondodan geçirip, 1/4 su bardağı erimiş tereyağı ile karıştırmanız gerekir. Daha sonra, bu karışımı bir kalıba bastırıp, buzdolabında soğutmanız gerekir.

Graham kraker kabuğu hazır olduktan sonra, cheesecake dolgusunu hazırlayabilirsiniz. Bunun için, 1 paket light krem peynirini, 1/2 su bardağı şeker, 1/4 su bardağı un, 1/4 su bardağı süt, 1 adet yumurta ve 1 adet yumurta sarısını bir kasede çırpmanız gerekir. Daha sonra, bu karışımı graham kraker kabuğuna döküp, önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30-35 dakika pişirmeniz gerekir.

Cheesecake piştikten sonra, buzdolabında en az 4 saat soğutmanız gerekir. Soğuduktan sonra, cheesecake’i dilimleyip servis edebilirsiniz.

Diyet Cheesecake Tarifi İçin Faydalı Siteler ve Dosyalar


Yayımlandı

kategorisi