Dünyanın En Büyük Balıkları Izle

Dünyanın En Büyük Balıkları

Dünyanın en büyük balıkları, okyanusların gizemli derinliklerinde yaşayan devasa yaratıklardır. Bu balinalar, boyutları, ağırlıkları ve güçleriyle insanları hayrete düşürürler.

1. Mavi Balina (Balaenoptera musculus)

Mavi balina, dünyanın en büyük hayvanıdır. Uzunluğu 30 metreye, ağırlığı ise 190 tona kadar ulaşabilir. Mavi balinalar, Antarktika ve Kuzey Kutbu’nun soğuk sularında yaşarlar. Bu devasa balinalar, planktonlarla beslenirler.

2. Uzun Balina (Balaenoptera physalus)

Uzun balina, mavi balinadan sonra dünyanın en büyük ikinci balığıdır. Uzunluğu 27 metreye, ağırlığı ise 70 tona kadar ulaşabilir. Uzun balinalar, dünyanın tüm okyanuslarında yaşarlar. Bu balinalar, balıklarla ve kalamarlarla beslenirler.

3. Grönland Balinası (Balaena mysticetus)

Grönland balinası, dünyanın en büyük üçüncü balığıdır. Uzunluğu 21 metreye, ağırlığı ise 120 tona kadar ulaşabilir. Grönland balinaları, Kuzey Kutbu’nun buzlu sularında yaşarlar. Bu balinalar, planktonlarla beslenirler.

4. Kuzey Pasifik Sağ Balinası (Eubalaena japonica)

Kuzey Pasifik sağ balinası, dünyanın en büyük dördüncü balığıdır. Uzunluğu 18 metreye, ağırlığı ise 80 tona kadar ulaşabilir. Kuzey Pasifik sağ balinaları, Kuzey Pasifik Okyanusu’nun soğuk sularında yaşarlar. Bu balinalar, planktonlarla beslenirler.

5. Güney Sağ Balinası (Eubalaena australis)

Güney sağ balinası, dünyanın en büyük beşinci balığıdır. Uzunluğu 16 metreye, ağırlığı ise 60 tona kadar ulaşabilir. Güney sağ balinaları, Güney Yarımküre’nin soğuk sularında yaşarlar. Bu balinalar, planktonlarla beslenirler.

6. Kambur Balina (Megaptera novaeangliae)

Kambur balina, dünyanın en büyük altıncı balığıdır. Uzunluğu 15 metreye, ağırlığı ise 40 tona kadar ulaşabilir. Kambur balinalar, dünyanın tüm okyanuslarında yaşarlar. Bu balinalar, balıklarla ve kalamarlarla beslenirler.

7. Sperm Balinası (Physeter macrocephalus)

Sperm balinası, dünyanın en büyük yedinci balığıdır. Uzunluğu 18 metreye, ağırlığı ise 50 tona kadar ulaşabilir. Sperm balinaları, dünyanın tüm okyanuslarında yaşarlar. Bu balinalar, kalamarlarla beslenirler.

8. Katil Balina (Orcinus orca)

Katil balina, dünyanın en büyük sekizinci balığıdır. Uzunluğu 9 metreye, ağırlığı ise 9 tona kadar ulaşabilir. Katil balinalar, dünyanın tüm okyanuslarında yaşarlar. Bu balinalar, balıklarla, memelilerle ve kuşlarla beslenirler.

9. Pilot Balina (Globicephala melas)

Pilot balina, dünyanın en büyük dokuzuncu balığıdır. Uzunluğu 6 metreye, ağırlığı ise 3 tona kadar ulaşabilir. Pilot balinalar, dünyanın tüm okyanuslarında yaşarlar. Bu balinalar, balıklarla ve kalamarlarla beslenirler.

10. Risso Yunus (Grampus griseus)

Risso yunus, dünyanın en büyük onuncu balığıdır. Uzunluğu 4 metreye, ağırlığı ise 1 tona kadar ulaşabilir. Risso yunuslar, dünyanın tüm okyanuslarında yaşarlar. Bu yunuslar, balıklarla ve kalamarlarla beslenirler.

Faydalı Siteler

İlgili Dosyalar


Yayımlandı

kategorisi