En Çok Balık Tüketen Ülkeler

En Çok Balık Tüketen Ülkeler

Balık, protein, omega-3 yağ asitleri ve diğer besin maddelerinin zengin bir kaynağıdır. Dünyada birçok ülkede balık tüketimi yüksektir ve bu ülkelerin çoğu kıyı şeridine sahiptir.

1. Maldivler

Maldivler, dünyada en çok balık tüketen ülkedir. Kişi başına yıllık balık tüketimi 160 kilogramdır. Maldivler’in balıkçılık sektörü çok gelişmiştir ve ülkenin ekonomisine önemli katkılarda bulunmaktadır.

2. İzlanda

İzlanda, dünyada en çok balık tüketen ülkelerden biridir. Kişi başına yıllık balık tüketimi 150 kilogramdır. İzlanda’nın balıkçılık sektörü çok gelişmiştir ve ülkenin ekonomisine önemli katkılarda bulunmaktadır.

3. Norveç

Norveç, dünyada en çok balık tüketen ülkelerden biridir. Kişi başına yıllık balık tüketimi 140 kilogramdır. Norveç’in balıkçılık sektörü çok gelişmiştir ve ülkenin ekonomisine önemli katkılarda bulunmaktadır.

4. Faroe Adaları

Faroe Adaları, dünyada en çok balık tüketen ülkelerden biridir. Kişi başına yıllık balık tüketimi 130 kilogramdır. Faroe Adaları’nın balıkçılık sektörü çok gelişmiştir ve ülkenin ekonomisine önemli katkılarda bulunmaktadır.

5. Japonya

Japonya, dünyada en çok balık tüketen ülkelerden biridir. Kişi başına yıllık balık tüketimi 120 kilogramdır. Japonya’nın balıkçılık sektörü çok gelişmiştir ve ülkenin ekonomisine önemli katkılarda bulunmaktadır.

6. Güney Kore

Güney Kore, dünyada en çok balık tüketen ülkelerden biridir. Kişi başına yıllık balık tüketimi 110 kilogramdır. Güney Kore’nin balıkçılık sektörü çok gelişmiştir ve ülkenin ekonomisine önemli katkılarda bulunmaktadır.

7. Çin

Çin, dünyada en çok balık tüketen ülkelerden biridir. Kişi başına yıllık balık tüketimi 100 kilogramdır. Çin’in balıkçılık sektörü çok gelişmiştir ve ülkenin ekonomisine önemli katkılarda bulunmaktadır.

8. İspanya

İspanya, dünyada en çok balık tüketen ülkelerden biridir. Kişi başına yıllık balık tüketimi 90 kilogramdır. İspanya’nın balıkçılık sektörü çok gelişmiştir ve ülkenin ekonomisine önemli katkılarda bulunmaktadır.

9. Portekiz

Portekiz, dünyada en çok balık tüketen ülkelerden biridir. Kişi başına yıllık balık tüketimi 80 kilogramdır. Portekiz’in balıkçılık sektörü çok gelişmiştir ve ülkenin ekonomisine önemli katkılarda bulunmaktadır.

10. Fransa

Fransa, dünyada en çok balık tüketen ülkelerden biridir. Kişi başına yıllık balık tüketimi 70 kilogramdır. Fransa’nın balıkçılık sektörü çok gelişmiştir ve ülkenin ekonomisine önemli katkılarda bulunmaktadır.

Faydalı Siteler


Yayımlandı

kategorisi