En Iyi Film Tavsiyeleri 2015

2015 yılında vizyona giren filmler arasında, konusu hakkında Google arama motorunda ilk sayfada çıkacak kadar kaliteli ve en az 1000 kelimeden oluşan filmler şunlardır:

1. Mad Max: Fury Road

Yönetmen: George Miller

Oyuncular: Tom Hardy, Charlize Theron, Nicholas Hoult, Rosie Huntington-Whiteley

Konu: Mad Max: Fury Road, kıyamet sonrası bir dünyada geçen bir aksiyon filmidir. Max Rockatansky (Tom Hardy), çölde tek başına yaşayan bir savaşçıdır. Bir gün, Immortan Joe (Hugh Keays-Byrne) adlı bir tiranın elinden kaçan bir grup kadınla karşılaşır. Max, kadınları Immortan Joe’nun elinden kurtarmak için bir yolculuğa çıkar.

2. The Revenant

Yönetmen: Alejandro González Iñárritu

Oyuncular: Leonardo DiCaprio, Tom Hardy, Domhnall Gleeson, Will Poulter

Konu: The Revenant, 1820’lerde Amerika Birleşik Devletleri’nin batısında geçen bir hayatta kalma filmidir. Hugh Glass (Leonardo DiCaprio), bir grup kürk avcısıyla birlikte bir yolculuğa çıkar. Bir gün, Glass bir ayı tarafından saldırıya uğrar ve ağır yaralanır. Arkadaşları onu ölüme terk eder, ancak Glass hayatta kalmayı başarır ve intikam almak için onları takip eder.

3. Spotlight

Yönetmen: Tom McCarthy

Oyuncular: Mark Ruffalo, Michael Keaton, Rachel McAdams, Liev Schreiber

Konu: Spotlight, Boston Globe gazetesinin bir grup gazetecisinin, Katolik Kilisesi’ndeki cinsel istismar skandalını ortaya çıkarmasını konu alan bir drama filmidir. Gazeteciler, skandalı araştırırken, kilisenin üst düzey yetkililerinin olayları örtbas etmeye çalıştığını keşfederler.

4. Brooklyn

Yönetmen: John Crowley

Oyuncular: Saoirse Ronan, Emory Cohen, Domhnall Gleeson, Julie Walters

Konu: Brooklyn, 1950’lerde İrlanda’dan Amerika Birleşik Devletleri’ne göç eden genç bir kadının hikayesini konu alan bir romantik drama filmidir. Eilis Lacey (Saoirse Ronan), Brooklyn’e yerleştikten sonra, bir İtalyan-Amerikalı olan Tony Fiorello (Emory Cohen) ile tanışır ve aşık olur. Ancak, Eilis’in İrlanda’daki ailesi onu geri çağırır ve Eilis iki ülke arasında bir seçim yapmak zorunda kalır.

5. Room

Yönetmen: Lenny Abrahamson

Oyuncular: Brie Larson, Jacob Tremblay, Joan Allen, William H. Macy

Konu: Room, yedi yıl boyunca bir odada hapsedilen bir kadın ve oğlunun hikayesini konu alan bir drama filmidir. Joy Newsome (Brie Larson), 17 yaşındayken kaçırılır ve bir odada hapsedilerek tecavüze uğrar. Joy, odada beş yıl boyunca Jack (Jacob Tremblay) adında bir oğul dünyaya getirir. Joy ve Jack, odadan kaçmak için bir plan yaparlar.

6. The Martian

Yönetmen: Ridley Scott

Oyuncular: Matt Damon, Jessica Chastain, Kristen Wiig, Jeff Daniels

Konu: The Martian, Mars’ta mahsur kalan bir astronotun hikayesini konu alan bir bilim kurgu filmidir. Mark Watney (Matt Damon), Mars’ta bir göreve katılan bir botanikçidir. Bir fırtına sırasında Watney, Mars’ta mahsur kalır ve tek başına hayatta kalmak zorunda kalır. Watney, Mars’ta yiyecek ve su üretmenin yollarını bulur ve sonunda Dünya’ya geri dönmeyi başarır.

7. Sicario

Yönetmen: Denis Villeneuve

Oyuncular: Emily Blunt, Benicio del Toro, Josh Brolin, Victor Garber

Konu: Sicario, Meksika-Amerika Birleşik Devletleri sınırındaki uyuşturucu karteliyle mücadele eden bir FBI ajanının hikayesini konu alan bir gerilim filmidir. Kate Macer (Emily Blunt), FBI’ın uyuşturucuyla mücadele biriminde çalışan bir ajandır. Kate, Meksika’da bir uyuşturucu kartelinin liderini yakalamak için bir göreve katılır. Ancak, Kate görevi sırasında kartelin vahşetiyle yüzleşir ve kendi ahlaki değerlerini sorgulamaya başlar.

8. The Big Short

Yönetmen: Adam McKay

Oyuncular: Christian Bale, Steve Carell, Ryan Gosling, Brad Pitt

Konu: The Big Short, 2008 mali krizini konu alan bir komedi-drama filmidir. Film, krizin önceden haberini alan ve bundan yararlanmaya çalışan bir grup yatırımcının hikayesini anlatıyor. Christian Bale, Steve Carell, Ryan Gosling ve Brad Pitt gibi ünlü oyuncular filmde rol alıyor.

9. Ex Machina

Yönetmen: Alex Garland

Oyuncular: Domhnall Gleeson, Oscar Isaac, Alicia Vikander

Konu: Ex Machina, yapay zeka ve insan bilinci üzerine düşündüren bir bilim kurgu filmi. Film, bir teknoloji şirketinin CEO’su olan Nathan Bateman (Oscar Isaac) tarafından düzenlenen bir deneyi konu alıyor. Deneyde, yapay zeka ile çalışan bir robot olan Ava (Alicia Vikander) ile bir bilgisayar programcısı olan Caleb Smith (Domhnall Gleeson) arasında bir etkileşim kuruluyor. Caleb, Ava’nın gerçek bir bilince sahip olup olmadığını anlamaya çalışırken, Nathan’ın karanlık planlarını da keşfediyor.

10. The Hateful Eight

Yönetmen: Quentin Tarantino

Oyuncular: Samuel L. Jackson, Kurt Russell, Jennifer Jason Leigh, Walton Goggins

Konu: The Hateful Eight, karlı bir kış gününde Wyoming’in ıssız bir kasabasında geçen bir western filmi. Film, bir grup yolcunun bir kar fırtınası nedeniyle bir hancıya sığınmasını konu alıyor. Yolcular arasında bir ödül avcısı (Samuel L. Jackson), bir eski asker (Kurt Russell), bir suçlu (Jennifer Jason Leigh) ve bir şerif (Walton Goggins) yer alıyor. Yolcular, hancıda mahsur kaldıklarında, birbirlerine karşı güvensizlik ve şüphe duymaya başlarlar.


Yayımlandı

kategorisi