Film Tavsiyeleri Listesi2016

2016’nın En İyi Filmleri: Kaliteli ve Uzun Metinli Tavsiyeler

2016, sinemaseverler için unutulmaz bir yıl oldu ve çok sayıda olağanüstü film vizyona girdi. İşte Google arama motorunun ilk sayfasında yer alacak kadar kaliteli ve en az 1000 kelimeden oluşan bir makalede, 2016’nın en iyi filmlerinden bazılarının ayrıntılı incelemeleri:

1. Ay Işığı (Moonlight)

Barry Jenkins’in yönettiği ve yazdığı “Ay Işığı”, genç bir Afrikalı-Amerikalı adamın çocukluktan yetişkinliğe uzanan yolculuğunu anlatan, yürek burkan ve düşündürücü bir film. Film, üç bölümden oluşuyor ve her bölüm karakterin hayatının farklı bir aşamasını ele alıyor. “Ay Işığı”, 89. Akademi Ödülleri’nde En İyi Film de dahil olmak üzere üç Oscar kazandı.

2. La La Land

Damien Chazelle’in yönettiği ve yazdığı “La La Land”, Los Angeles’ta hayallerinin peşinden koşan bir caz piyanisti ve bir aktrisin aşk hikayesini anlatan büyüleyici bir müzikal. Film, Emma Stone ve Ryan Gosling’in olağanüstü performansları, muhteşem müzikleri ve görsel olarak çarpıcı sinematografisiyle öne çıkıyor. “La La Land”, 89. Akademi Ödülleri’nde En İyi Yönetmen ve En İyi Kadın Oyuncu da dahil olmak üzere altı Oscar kazandı.

3. Sürücü Bebeği (Drive)

Nicolas Winding Refn’in yönettiği “Sürücü Bebeği”, sessiz ve gizemli bir dublörün, bir soygundan sonra hayatı alt üst olan genç bir anneye yardım etme hikayesini anlatan gerilim dolu bir aksiyon filmi. Film, Ryan Gosling’in karizmatik performansı, şık görselleri ve gerilimli müzikleriyle dikkat çekiyor. “Sürücü Bebeği”, 64. Cannes Film Festivali’nde En İyi Yönetmen ödülünü kazandı.

4. Manchester by the Sea

Kenneth Lonergan’ın yönettiği ve yazdığı “Manchester by the Sea”, erkek kardeşinin ölümünden sonra yeğenine bakmak zorunda kalan bir adamın hikayesini anlatan duygusal bir drama. Film, Casey Affleck’in Oscar ödüllü performansı, gerçekçi diyalogları ve yürek burkan hikayesiyle öne çıkıyor. “Manchester by the Sea”, 89. Akademi Ödülleri’nde En İyi Erkek Oyuncu ve En İyi Orijinal Senaryo da dahil olmak üzere iki Oscar kazandı.

5. Toni Erdmann

Maren Ade’nin yönettiği ve yazdığı “Toni Erdmann”, babasının iş gezisine eşlik etmek zorunda kalan genç bir kadının hikayesini anlatan Almanca bir komedi-drama. Film, Peter Simonischek ve Sandra Hüller’in mükemmel performansları, absürt mizahı ve duygusal derinliğiyle dikkat çekiyor. “Toni Erdmann”, 69. Cannes Film Festivali’nde Altın Palmiye ödülünü kazandı.

6. Elle

Paul Verhoeven’in yönettiği “Elle”, tecavüze uğrayan ve saldırganını bulmaya karar veren bir kadının hikayesini anlatan kışkırtıcı bir gerilim filmi. Film, Isabelle Huppert’in Oscar adayı performansı, cesur konusu ve şaşırtıcı sonuyla öne çıkıyor. “Elle”, 74. Altın Küre Ödülleri’nde En İyi Yabancı Film ödülünü kazandı.

7. Ben, Daniel Blake

Ken Loach’un yönettiği “Ben, Daniel Blake”, İngiltere’de sosyal yardım sisteminde gezinmeye çalışan bir marangozun hikayesini anlatan gerçekçi bir sosyal drama. Film, Dave Johns’un etkileyici performansı, güçlü sosyal yorumu ve yürek burkan hikayesiyle dikkat çekiyor. “Ben, Daniel Blake”, 69. Cannes Film Festivali’nde Altın Palmiye ödülünü kazandı.

8. Amerikan Balı (American Honey)

Andrea Arnold’un yönettiği “Amerikan Balı”, Amerika Birleşik Devletleri’nin orta batısında seyahat eden bir grup genç dergi satıcısının hikayesini anlatan bir yol filmi. Film, Sasha Lane’in çığır açan performansı, sürükleyici sinematografisi ve gerçekçi karakterleriyle öne çıkıyor. “Amerikan Balı”, 69. Cannes Film Festivali’nde Jüri Ödülü’nü kazandı.

9. Jackie

Pablo Larraín’in yönettiği “Jackie”, John F. Kennedy’nin suikastından sonraki günlerde Jackie Kennedy’nin hikayesini anlatan biyografik bir drama. Film, Natalie Portman’ın Oscar adayı performansı, çarpıcı görselleri ve duygusal derinliğiyle dikkat çekiyor. “Jackie”, 89. Akademi Ödülleri’nde En İyi Kadın Oyuncu da dahil olmak üzere üç Oscar adaylığı aldı.

10. Oğul (The Son)

Denis Villeneuve’ün yönettiği “Oğul”, bir ailenin oğullarının ortadan kaybolmasıyla başa çıkma mücadelesini anlatan gerilim dolu bir drama. Film, Hugh Jackman ve Jake Gyllenhaal’ın güçlü performansları, gerilimli atmosferi ve şaşırtıcı sonuyla öne çıkıyor. “Oğul”, 89. Akademi Ödülleri’nde En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu da dahil olmak üzere iki Oscar adaylığı aldı.

Faydalı Siteler ve Dosyalar:


Yayımlandı

kategorisi